Nieuwsbrief van Wijkvereniging Wipstrikkwartier(nr. 26)

hamer 

Algemene ledenvergadering

Bij deze nodigen wij alle leden van wijk – en speeltuinvereniging Wipstrikkwartier van harte uit voor de Algemene Ledenvergadering op woensdag 11 april 2018 om 20.00 uur.

De jaarverslagen en de agenda voor deze vergadering liggen 1 week van tevoren ter inzage in het wijkcentrum.

Aftredend en herkiesbaar: Diny Daenen.

Afgetreden zijn: Jan ter Schegget, Jessica de Vries en Johan Langenbach.

Er is een vacature voor voorzitter en secretaris.

Zijn er zaken die volgens u noodzakelijk zijn om op de ALV te bespreken, dan nodigen wij u uit om dit uiterlijk 8 april 2018 schriftelijk of via e-mail aan het bestuur kenbaar te maken, zodat wij de mogelijkheid hebben deze in de agenda op te nemen.

Graag tot ziens op 11 april!!

Met vriendelijke groet, 

Diny Daenen, secretaris

Namens het voltallig bestuur


 

 bingo nieuwsbrief

Bingo 29 april

Iedere maand wordt er een Bingo gehouden op de laatste zondagavopd van de maand. De hoofdprijs is € 400,00 en de jackpot staat nu op € 275,00. Als je de advertentie van de Bingo op Facebook deelt dan maak je tevens kans op een avond gratis Bingo spelen. De zaal is open om 18.30 uur en de Bingo start om 19.30 uur. Kinderen onder de 16 jaar mogen alleen binnen onder begeleiding van een volwassene.

De datum van de volgende bingo is 27 mei

 projectlogo

KLEUR de Wipstrik 
Misschien is het je al opgevallen... onze Wijkvereniging is steeds vaker met activiteiten en initiatieven ook in de wijk aanwezig. Wat dacht je bijvoorbeeld van de flessenkunst en plantenpotjes aan de lantaarnpalen. Of het voedselruilkastje, de Minibiebs, het oliebollenfeest en de BuurtKar. Allemaal initiatieven van wijkbewoners, waarbij wij ondersteuning bieden met onze activiteit ‘KLEUR de Wipstrik’. KLEUR de Wipstrik is er ook voor jou! Dus wil je wat doen, maken of organiseren? Wij helpen je graag!
Bekijk ook eens de activiteiten van wijkbewoners en lees meer over KLEUR de Wipstrik.
Omdat we de gedachte ‘iets doen voor de wijk’ zo positief vinden, hebben we dit thema doorgevoerd in een aantal van onze kinderactiviteiten. En tot ons genoegen ontvangen wij van het Hervormd Weeshuis een bijdrage voor het aanschaffen van spelmateriaal.   
KLEUR de Wipstrik wordt mogelijk gemaakt door de volgende fondsen: Oranje Fonds, Buurtcultuurfonds, Stichting Awareness en het Hervormd Weeshuis.
Groetjes Corinne

 nl doet2

collecte 4

grafiek 20 mrt jpg

NL Doet 2018

Zaterdag 10 maart is er in het kader van NL Doet, het jaarlijkse vrijwilligersevenement van het Oranjefonds, weer hard gewerkt om de speeltuin en het wijkcentrum startklaar te maken voor het nieuwe (zomer-)seizoen. Zo’n 30 vrijwilligers hebben van 9.00 tot 14.00 gepoetst, geschoffeld, opgeruimd, draad gevlochten, en nog veel meer.De meest in het oog springende klus is het nieuwe vang-net op het voetbalveld. Aan de kant van de Ruyterstraat is de onderste helft van het gaas helemaal vernieuwd. Hier zijn de hele dag zo’n 6 tot 8 mensen mee zoet geweest! Toch iets ingrijpender dan we vooraf hadden verwacht… Maar het resultaat is er niet minder om! We hopen volgend jaar de andere kant te doen, zodat ook daar de ballen bij een misser op het veld blijven.Binnen is het meeste werk gaan zitten in het opruimen van de berging in de Kreatief. Er is afscheid genomen van veel oude en kapotte spullen. De kast is nu weer overzichtelijk ingepakt, zodat we de knutselspullen, gereedschappen en decoratie-materialen bij elkaar hebben liggen.Wat minder ingrijpend, maar zeker niet minder zinvol, zijn nog vele andere werkzaamheden gedaan. *Er zijn nieuwe viooltjes geplant * de bestrating bij de 2 ingangen aan de Pietheinstraat-kant is opgeknapt * de speeltoestellen zijn weer mooi schoongemaakt * er is gras gezaaid, de beton-plaat in de stoep langs het wijkcentrum is weggewerkt zodat men met een rollator, rolstoel, kinderwagen weer veilig de speeltuin in kan * de parkeerplaats is puin-vrij * de kabelbaan is nagekeken en helaas tijdelijk buiten gebruik genomen ivm slijtage aan wat onderdelen * de terrasstoelen staan weer klaar! Al met al een waardevolle dag, waarbij de vrijwilligers achter de vrijwilligers ook niet vergeten mogen worden. Zij hebben gezorgd voor een prima lunch, lekkere cake en een goed bakkie koffie.Bedankt allemaal!

Vervanging Speelschip

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat er, zowel voor als achter de schermen, hard gewerkt wordt om de financiering voor het nieuwe speelschip rond te krijgen. Sinds de vorige nieuwsbrief is er een boel gebeurd! We hebben veel, heel veel fondsen aangeschreven en hebben daar wisselende reacties op gekregen. Enkele fondsen kunnen ons helaas niet steunen, omdat het doel “speelschip” niet aansluit bij hun (periodieke) aandachtsgebied. Denk bijvoorbeeld aan gezondheid, armoedebestrijding, dat soort zaken. Wel hebben we van 2 partijen ontzettend GOED nieuws gehad.De GEMEENTE ZWOLLE steunt ons project met € 4500. Dit is een donatie bovenop de jaarlijkse steun die we ontvangen in de vorm van goederen en diensten, zoals nieuwe bankjes en de jaarlijkse keuring die door de gemeente wordt geregeld en gefinancierd.Het HERVORMD WEESHUIS heeft een fantastische bijdrage van € 6500 toegekend voor het schip! Een geweldig bedrag waar we ontzettend blij mee zijn. Het Hervormd Weeshuis geeft financiële steun aan Jeugd- en Jongeren in Zwolle t/m 25 jaar. Zij steunen zeer uiteenlopende projecten die de gezondheid en welzijn van deze groep ten goede komen. Buiten spelen en elkaar ontmoeten zijn daarbij belangrijke doelen.Naast de donaties van de gemeente en het Hervormd Weeshuis, hebben enkele andere initiatieven nog wat geld opgeleverd, wat maakt dat we er u als volgt voor staan:

We zijn bijna op de helft!

Hoe gaan we de andere helft financieren? Behalve dat er nog enkele aanvragen bij fondsen ter beoordeling liggen, zijn er nog andere acties:

Op dit moment loopt nog heel even een statiegeld-actie bij de COOP aan de Vechtstraat. Van 1 januari t/m 31 maart kan daar het statiegeld gedoneerd worden tbv het nieuwe schip. COOP zal de donaties verdubbelen.
Ook zijn we bezig met het werven van mooie prijzen voor een BINGO op vrijdag 20 april.
Met een aantal vrijwilligers zijn we op zoek naar bedrijven/ personen die prijzen beschikbaar willen stellen, zodat we de opbrengst van de kaartverkoop volledig aan het schip kunnen besteden. We zijn nog maar net begonnen, maar we hebben al een aantal leuke dingen bij elkaar… Van eten & drinken tot schoonheid, van fan-artikelen tot prijzen voor je auto. Kortom: het wordt een zeer uiteenlopende, aantrekkelijke prijzenpot! We willen er vooral een gezellige, leuke avond van maken!
Houd Facebook en de website in de gaten voor de meest actuele informatie over de Bingo en de actuele stand van de inkomsten.

 Knipselataw

projectlogo

Voedselruilkastje
Na veel en lange voorbereidingen is het dan toch zover om bekend te maken dat het voedselruilkastje klaar is en is geplaatst.
Het is bedoeld voor iedereen!. Dus ik zou bij deze iedereen willen uitnodigen om eens een kijkje te komen nemen in onze mini supermarkt. Heb je zelf  nog houdbare spullen in de kast staan die je niet gebruikt, neem ze dan mee en plaats ze in het kastje. Kijk gelijk even of er iets in staat dat je kunt gebruiken. Want, schroom niet, wij vinden het juist heel leuk als je ook wat meeneemt uit het kastje. 
Het kastje is te vinden in de Heemskerckstraat ter hoogte van nummer 28.
Groetjes Kim

 koningsdag

 kinderactiviteiten

Koningsdag
Op vrijdag 27 april zijn er weer activiteiten voor jong en oud. Het programma zal over enige tijd bekend gemaakt worden op onze Facebook pagina.
 
 
 
 
Meivakantie-activiteiten
Het programma:
Dinsdag 1 mei is er een speurtocht voor de kinderen
Woensdag 2 mei is er een Kinderbingo
Beide dagen beginnen om 14.00 uur
De kosten zijn: dinsdag leden gratis
woensdag 1 euro voor niet-leden, 2 euro voor niet-leden

 logo

projectlogo

60plus Café
 
Sinds enkele maanden draait het Roze Ouderen-Café in Wijkcentrum Bestevaer. Wie al een keer is langs geweest, weet inmiddels dat de sfeer beregezellig is. Niet alleen de bezoekers zorgen voor gezelligheid, maar ook de zelfgemaakte hapjes doen het goed.
Ik zal mij even voorstellen. Ik ben Gradus, wijkbewoner en initiatiefnemer van het Roze Ouderen-Café. Ik liep al langer met het idee om dit initiatief op te zetten omdat ik graag wat voor de roze ouderen wilde betekenen.
Ik heb vroeger een 40plus Café van het COC gedraaid. Toen al hoorde ik mensen zeggen: “ Dit is het enige uitje in de maand dat ik heb.” Daarom wilde ik nu graag weer een Café voor roze ouderen starten, alleen dan één voor 60plussers. Want, ik vind het heel belangrijk dat ouderen niet in een isolement raken.
Tijdens een toevallige ontmoeting met Corinne spraken we over de activiteit ‘KLEUR de Wipstrik’. Door deze activiteit ontstond voor mij de mogelijk om zelf een 60plus Café op te starten. Maar wel een Café met een roze tintje, dus een plek waar roze ouderen zich welkom en thuis voelen. De Bestevaer stond meteen open voor mijn idee. Vanaf het begin zijn er ook buurtbewoners aanwezig bij het Roze-Ouderen Café. Dat is voor mij geen probleem want “iedereen is welkom”, is het 60plus moto. Dat is pas integratie! Samen met de buurt en niet allemaal in hokjes.
Groetjes Gradus

 minibieb

 
Boeken voor iedereen! 
De komende maanden gaat er iets moois gebeuren in onze wijk. Op zeven plekken komt een Minibieb te staan. De Minibiebs zijn door wijkbewoners Remco en Wilco gemaakt. Daarna zijn ze geverfd door wijkbewoners of bewonertjes. Stuk voor stuk zijn het mooie kunstwerken! De meeste Minibiebs zijn bedoeld voor het ruilen van Kinderboeken. Heb jij kinderboeken over, breng ze naar de Minibieb! Wil je lekker lezen? Haal een boek uit één van de Minibiebs. Boek uit? Geef het aan een ander kind of breng het terug naar de Minibieb. De Minibieb aan de Rijpstraat is bedoeld voor volwassenboeken.
Hier komen de Minibiebs dit voorjaar te staan: Tesselschadestraat / de Genestetstraat / Huygensstraat / Bontekoestraat / Keijzerstraat en de Rijpstraat.
We hebben nog één Minibieb voor Noord-Wipstrik. Laat het mij weten als je belangstelling hebt.
Groetjes Corinne / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit project wordt ondersteund door kinderzwerfboek.nl en minibieb.nl
 Knipsel
Buurttuinen en Kinderstraat
In de Wipstrik is meer te doen dan je denkt! Heb je bijvoorbeeld al de twee prachtige Buurttuinen ontdekt? De ene zit in de Keijzerstraat, de andere aan de Bontekoestraat. Nu we het voorjaar tegemoet gaat zijn jullie groene vingers natuurlijk van harte welkom. Er zijn speciale momenten waarop kinderen en volwassen kunnen meehelpen in de tuin. Buurtuin Zeeheldenbuurt organiseert tuinuurtjes en bij de Bontekoestraat kan je in de tuin aan de slag tijdens de Kinderstraat.
Behalve de Bontekoestraat start ook de Genestetstraat deze zomer met een Kinderstraat. Dat betekent; alle auto’s uit de straat en ruimte voor de kinderen om rustig en veilig te spelen. Alle kinderen uit de wijk zijn welkom! Kinderen mogen eigen speelgoed meenemen om eens uitgebreid op de straat te spelen. Ook zijn er soms activiteiten en wordt er voor extra speelplezier materiaal geleend van de Wijkvereniging.
Keijzerstraat: Buurttuin Zeeheldenbuurt. Elke 1e en 3de zaterdag van de maand kan je tuinieren (14.00-15.00 uur). Facebook: Buurttuin Zeeheldenbuurt
Bontekoestraat: Buurttuin & Kinderstraat. 24 februari, 31 maart, 28 april, 26 mei, 30 juni, 28 juli, 25 augustus, 22 september, 27 oktober, 24 november (10.00-17.00 uur).
Genestetstraat: Kinderstraat 26 mei, 23 juni, 25 augustus, 22 september (10.00-16.00 uur).
 grote peuterdag

oosterenk

Grote Peuter Dag op De Oosterenk

“Is uw kind al bijna toe aan de basisschool? Een grote peuter die wil rennen en klimmen, samen met andere kinderen? Heerlijk met de neus in de prentenboeken. Met de hele klas liedjes zingen en mooie tekeningen maken? De eerste cijfers en letters leren? Zichzelf en andere kinderen leren kennen? Voor je er erg in hebt is het al zover en gaat uw kind naar groep 1 van de basisschool. Een grote stap! Wat gaat hij daar allemaal ontdekken en leren? En wat is een fijne en goede school?”

Maak kennis met De Oosterenk!
Vrijdagochtend 6 april, van 9.00 tot 11.30 uur, zijn peuters en ouders/verzorgers welkom op De Oosterenk. De Grote Peuter Dag wordt jaarlijks georganiseerd op alle basisscholen van OOZ (Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio). De Grote Peuter Dag is een leuke ochtend met activiteiten waarmee peuters op een speelse manier kennismaken met de basisschool. Uiteraard mogen hun ouders/verzorgers ook meekomen om kennis te maken, vragen te stellen, zich te laten informeren en de school te bekijken. Een belangrijk moment dus voor peuters en hun ouders/verzorgers die een goede basisschool willen kiezen!

Op De Oosterenk wordt u ontvangen en rondgeleid door leerlingen van groep 8. In het speellokaal wordt peutergym gegeven en uw kind kan natuurlijk mee gymmen. U kunt in gesprek met ouders, leerkrachten en directeur van de school. Proef de sfeer van ons gezellige, knusse schoolgebouw met het lommerrijke schoolplein in de prachtige wijk De Wipstrik.

Meer informatie over de Grote Peuter Dag:

Site: www.grotepeuterdag.nl
Facebook: www.facebook.com/GrotePeuterDag

Twitter: www.twitter.com/GrotePeuterDag

 

Meer  informatie over De Oosterenk:

De Oosterenk
Herfterweg 1, 8023 DJ Zwolle, 038 4535 682, directeur Manon Kesseling

Site: www.oosterenk.nl

 kunstkring

Vrienden van de kunstkring

Zaterdag 21 April 2018 zal de eerstvolgende uitleendag van de Kunstkring Zwolle weer plaatsvinden.

Marjanne, Emmy, Diederik, Mattijs en ikzelf hebben het afgelopen jaar op diverse plaatsen geëxposeerd en hard gewerkt om jullie allen met nieuwe en bestaande werken te kunnen verblijden.

De diverse werken zijn zoals gewoonlijk weer te huur en te koop tegen de van ons bekende zeer vriendelijke prijzen.

Kamilla zal er jammer genoeg dit keer niet bij zijn, omdat ze voor haar studie geruime tijd in Italië is.

Tevens maken wij iedereen er ook weer op attent dat de mogelijkheid er is om voor slechts 15,00 iemand heel blij te maken met een kunstbon.

Niemand jarig de komende tijd?

Niet erg het, is ook leuk om een half jaar kunst cadeau te doen voor in een nieuw huis, of zo maar.

Hoe dan ook, we hopen jullie in de loop van die dag zeker te mogen begroeten we geven met plezier uitleg en advies bij jullie keuze.

De koffie, de werken en wij staan vanaf 11.00 uur klaar in ;

Wijkcentrum Bestevaer Trompstraat 10 b

Een goede wegwijzer voor parkeren en de ingang vind je op de website van de Bestevaer.

Mocht je toch nog vragen hebben over de route , de kunstuitleen of over de Kunstring Zwolle Bel dan 0646203265

Vriendelijke groeten namens de Kunstkring Zwolle,

Martin Graveth

Copyright 2012 ---Lex Bakker(info@aabakker.nl)