Nieuwsbrief van Wijkvereniging Wipstrikkwartier(nr. 28)

  kerstdiner
 

Hoera we hebben gewonnen!!!

Tijdens de vrijwilligersavond op 26 november in der Spiegel werden de vrijwilligersprijzen uitgereikt. Wij hadden de 2e prijs, een geldbedrag van € 750,00!! Voor de best verbindende organisatie van Zwolle met hulp van die onmisbare, verbindende en enthousiaste vrijwilligers. Wat een beloning voor het teamwork samen met onze vrijwilligers!!

vrijwilligersprijs1 

En nog was het niet genoeg.

Tijdens de Rabobank Coöperatie Weken konden de leden van de Rabobank stemmen op verschillende organisaties. Onze organisatie heeft € 1301,12 gewonnen plus nog een extra bonus van € 2000,00, gekozen door de Ledenraad van de Rabobank voor beste thema initiatief “”Samen doen Samen delen”.

Wij willen alle vrijwilligers en mensen die op onze organisatie hebben gestemd heel hartelijk bedanken!!

rabobank1a                         rabobank2a

 

kerststukje 

Kerstbakjes maken

Op vrijdag 14 december van 15.30 uur tot 17.00 uur kunnen de kinderen kerstbakjes maken. Wij zorgen voor het materiaal. Het eerste kerstbakje maak je niet voor jezelf maar voor een (oudere) bewoner uit de Wipstrik. Die gaan wij dan na afloop die middag zelf wegbrengen. De kosten zijn voor leden van de wijkvereniging gratis en voor niet-leden € 1,00.

We willen wel graag dat je je van tevoren opgeeft. Dat kan bij wijkcentrum Bestevaer of bellen 038-4538186 of via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 nieuwjaar 011
Nieuwjaarsreceptie

Op vrijdag 4 januari is er een nieuwjaarsreceptie voor alle bewoners van de Wipstrik.

De nieuwjaarsborrel is van 17.00 – 20.00 uur en iedereen is van harte welkom. Dit jaar is er een stamppotbuffet voor de bezoekers. Je  kunt je hier voor opgeven voor 1 januari via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 038-4538186.

Na het buffet is het wijkcentrum nog tot 24.00 uur geopend.

 Bingo

Bingo   

Iedere maand wordt er een Bingo gehouden op de zondagavond. U kunt, buiten de vele andere prijzen, ook de winnaar worden van de Hoofdprijs van

€ 400,00.

De Jackpot staat nu op € 125,00

De zaal is open om 18.30 uur en de Bingo start om 19.30 uur. Kinderen onder de 16 jaar mogen alleen binnen onder begeleiding van een volwassene. 

De laatste bingo van dit jaar is op 23 december

De data van de bingo’s voor volgend jaar zijn: 27 januari, 24 februari, 30 maart, 28 april, 26 mei

 

dart170

170 Darttoernooi

Dit jaar wordt er nog een darttoernooi georganiseerd:

170 toernooi op zaterdagavond 22 december.

Aanvang 19.00 uur

Zaal open om 18.00 uur

Kosten € 7,00

Het inschrijfgeld is prijzengeld

Verdere informatie over het toernooi kunt u krijgen bij wijkcentrum Bestevaer, tel. 038-4538186

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

fitgym logo

FITGYM

Beste senioren,
De laatste tijd hebben ze het al maar over bewegen.
Dat het zo goed voor ons is!

Wel, iedere dinsdag van 11 – 12 uur is er senioren fitgym van WijZ in De Bestevaer.
Je hoeft niet op de grond te liggen of op de stoel te zitten zwaaien.
Er wordt gewerkt aan je conditie, lichaamsbeweging, reactievermogen, balans, enz.
Kom gerust een keertje kosteloos kijken, dan krijg je tenminste een idee hoe het gaat.
Het is echt goed voor lichaam en geest; ik merk het zelf.
En het is nog gezellig ook met een kopje koffie/thee na'.

De kosten bedragen 48 euro voor 15 lessen.
Ze vinden dus plaats in de Bestevaer van 1 sept. t/m 30 april

 meidenclub

MeidenClub

De MeidenClub is weer gestart! Wat gaan we doen? Vooral dingen die meiden leuk vinden! Lekker kletsen, theedrinken, toneelspelen, knutselen, nagellakken, bingo en nog veel meer. Het programma van de MeidenClub wordt samen met de meiden bedacht. De MeidenClub is een activiteit van onze vereniging en een initiatief van Marit en Cecile.

Wij zoeken

Voor het voortbestaan van de Meidengroep zoeken wij ouders die met hun dochter 1x of vaker het programma van de MeidenClub willen bedenken en uitvoeren.  Neem contact op met Corinne Tijsseling Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Informatie: Wijkcentrum Bestevaer | Woensdagmiddag 1x per twee weken | 15 – 16 uur | 50 cent voor leden, 1 euro voor niet-leden | 8 – 12 jaar.

 wipstrikinbeeld

Wipstrik in Beeld

Welke leidingen liggen er onder ons huis, hoe verplaatst afval zich door de wijk, wat doen oude mensen de hele dag? Geweldige vragen toch! De komende maanden gaan twaalf tieners uit de Wipstrik aan de slag. Zij maken een verhaal over een vraag of thema dat ze zelf bedenken. Het Wipstrik in Beeld-team bestaande uit wijkbewoners Ronald, Erika, Brechtje en Corinne gaan hen daarbij ondersteunen. Zij gaan met kleine groepjes tieners de wijk in om verhaal te maken. De verhalen worden uitgebeeld in een kunstvorm. Denk aan fotografie, beeldende kunst, collages of muziek. In het voorjaar organiseren de tieners een expositie van alle mooie verhalen.

Ben jij 10 jaar of ouder en lijkt het je leuk om mee te doen? Meld je snel aan bij Corinne Tijsseling Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Deze activiteit is een initiatief van onze Wijk- en Speeltuinvereniging Wipstrikkwartier.


projectlogo

Oudejaarskaarten

Klaverjassen en jokeren

Zondag 30 december 14.00 uur

Zaal open 12.00 uur

kosten € 4,00

Ook is er die middag een verloting

sjoelen

ZWOLSE SJOELVERENIGING

Iedere dinsdagavond wordt er gesjoeld in de Bestevaer. Dit doen wij in 2 groepen, de 1e groep sjoelt van 19 uur tot 21 uur en de 2e groep sjoelt van 21 uur tot 23 uur. De sjoelavonden beginnen op de 1e dinsdag van september en eindigen eind mei. Wordt lid van onze vereniging en je mag Gratis 2 avonden meespelen. Na de 2e gratis avond moet je beslissen of je lid wilt worden. De contributie bedraagt slecht € 6,- per maand dat kan dus geen drempel zijn. Hopelijk kunnen wij u begroeten in het nieuwe seizoen. Voor vragen kunt u terecht op onderstaand telefoonnummer of emailadres.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur Zwolse sjoelvereniging
Secretariaat: G. Schlosser
Frankhuizerallee 63
8043 HN te Zwolle
telefoon 038-4211837
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

60cafe

60plus Café voor Roze Senioren

Reuze gezellig! Vrijdag 21 december is alweer het laatste 60plus cafe van dit jaar. Vanaf januari verandert er iets. Elke 1e zondag van de maand is er dan het cafe maar ook het 60plus wordt 40plus cafe.

Samen wat drinken, lekker kletsen en genieten van een snack. Soms zelfs vergezeld met een muzikaal optreden. Iedereen is welkom!

Informatie: Wijkcentrum Bestevaer | Trompstraat 10b | 14.30 – 17.00 uur | Entree 2 euro

 minibieb

Minibiebs

Inmiddels kent de Wipstrik al 9 Minibiebs! Je kan er boeken halen om thuis te lezen. Boeken die je niet meer leest kan je in de Minibieb achterlaten. Vooral veel kinderen maken er gebruik van. De Minibiebs zijn een initiatief van onze Wijkvereniging n.a.v. het project KLEUR de Wipstrik. Doe mee en lees mee!

Minibieb voor kinderboeken: Jan van Riebeekstraat 24 | Bontekoestraat 31-33 |Huygensstraat 1a | Heemskerckstraat 19 Genestetstraat 22 | Keijzerstraat 35 | Trompstraat 10b

Minibieb voor volwassenboeken: Rijpstraat 25 | Philosofenallee 22

 
Contributie 2019

Binnenkort begint de wijkvereniging weer met het innen van de contributie voor 2019. Wij zijn erg blij met uw jaarlijkse steun. Dankzij u is de wijk – en speeltuinvereniging in staat haar werk te kunnen doen voor het wijkcentrum maar ook voor de speeltuin. Deze wordt nu onderhouden door een groep enthousiaste mensen. Zij houden in de gaten dat het spelen in de speeltuin veilig blijft, repareert waar nodig en soms moet een speeltoestel helemaal vervangen worden. Dit wordt allemaal mede mogelijk gemaakt door uw jaarlijkse bijdrage. 

In januari gaan ook weer meerdere mensen bij de leden langs om de contributie te incasseren.  

Wij merken echter wel dat het steeds intensiever wordt om al onze leden thuis te treffen. Daarnaast hebben steeds minder mensen contant geld in huis, wat maakt dat er soms meerdere bezoeken nodig zijn om de contributie op te halen. Wij begrijpen dat u dat ook als vervelend kunt ervaren.

Wij zouden het op prijs stellen als u uw contributie in januari overmaakt per bank met vermelding van naam en adres.  Zodra het bedrag op onze bank staat ontvangt u uw lidmaatschapskaart in de brievenbus.

Wij hopen dat u hieraan wilt meewerken. U kunt uw contributie à € 10,00 overmaken op

NL 41 RABO 0160 7421 88 t.n.v. wijkver. Wipstrikkwartier

Copyright 2012 ---Lex Bakker(info@aabakker.nl)