Nieuwsbrief van de Wijkvereniging Bestevaer(nr. 38) 

Wij wensen u veel leesplezier. 

burendag

Burendag 2021

 Zaterdag 25 september 2021 staat Nederland weer in het teken van Burendag. Ook in en om de speeltuin gaan we weer lekker aan de slag! Wij zullen weer een gezellig en nuttig klus-programma samenstellen. Wil je ook helpen? Meld je aan bij het wijkcentrum, via de mail; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Wilko en Vanessa (Ruyterstraat 30)

 

regenboog

 

 

 

 

 

 

 Regenboog café Zwolle

Voormalig Roze ouderen café heeft een nieuwe naam gekregen en heet nu Regenboog Café Zwolle.

Wij richten ons op oudere LHBTers, maar als je je jonger voelt, ben je uiteraard van harte welkom.

Heb je behoefte om gelijkgestemden te ontmoeten, gezellig te praten onder het genot van een hapje en een drankje kom dan iedere 1e zondag van de maand naar:

Wijkcentrum Bestevaer

Trompstraat 10b

8023 TP  Zwolle

Tel. 038-4538186

 

Tijd: 14.30 – 18.00 uur

Entree: € 2,00

 

Geplande data:

5 september

3 oktober

7 november

5 december

 yoga Welkom bij Stichting Yoga Zwolle

Al 40 jaar toonaangevend op het gebied van yoga

Yoga geeft ontspanning en nieuwe energie: een weldaad voor je lichaam en geest. Stichting Yoga Zwolle staat voor kwaliteit, toegankelijkheid en ontwikkeling.

Hatha Yoga

Onze Hatha Yoga is een toegankelijke vorm van yoga om je lichaam en geest in balans te brengen. Geschikt voor iedereen, die graag yoga doet of wil gaan doen. Jong en oud, stram of lenig, beginners of gevorderd….je oefent op je eigen niveau. In de les wisselen eenvoudige bewegingen en meer uitdagende yogahoudingen elkaar af. Je adem is de verbindende schakel. Er zijn stilte- en rustmomenten en natuurlijk is er ook plezier.
Je oefent met open aandacht voor alles wat er gebeurt in je lichaam, in je gevoel en in je denken. Het zijn inspirerende, zorgvuldig opgebouwde lessen, in een vertrouwde sfeer.

Yoga en adem

Onze Yoga en Ademlessen zijn Hatha Yogalessen met meer specifieke aandacht voor de adem. Een toegankelijke vorm van yoga om je lichaam en geest in balans te brengen. Geschikt voor iedereen die graag yoga doet of wil gaan doen. Jong en oud, stram of lenig, beginners of gevorderd….je oefent op je eigen niveau. Eenvoudige bewegingen en meer uitdagende yogahoudingen wisselen elkaar af in de les. Je adem is de verbindende schakel. In iedere les doen we ook extra ademoefeningen, voor een natuurlijke, vrije adem. Er zijn stilte- en rustmomenten en natuurlijk is er ook plezier. Je oefent met open aandacht voor alles wat er gebeurt in je lichaam, in je gevoel en in je denken. We nemen alle tijd voor een afronding met een diepe eindontspanning.

De lessen in wijkcentrum Bestevaer zijn op de volgende dagen:

Hatha yoga: vanaf woensdagmorgen 1 september

Yoga en adem: vanaf donderdagavond 2 september

 

aug 21 foto 2

 

 

 

 

aug 21 foto 3

 

 

 

 

 

 

aug 21 foto 1

Nieuws van de speeltuin

Mandschommel

Het was even flink sparen en speuren, maar hier is ‘ie dan! Donderdag 19 augustus hebben 4 sterke kerels een paar uurtjes van hun vakantie besteed aan het opbouwen van de schommel. Deze is de afgelopen periode door onze vrijwilligers opgehaald in Twente, flink geschuurd en een paar keer goed in de verf gezet (in de kleuren die bij onze speeltuin passen). We hopen dat de kinderen er jaren plezier van zullen hebben.

Kasteel

Met enig pijn in ons hart, nemen we 25 september afscheid van ons iconische houten kasteel. Helaas hebben de afgelopen 20 jaar speelplezier haar sporen nagelaten en is het kasteel niet meer op te knappen naar de huidige voorschriften en regels voor openbare speelplekken. Het kasteel krijgt een nieuwe kans, op een plek waar niet aan deze strenge normen voldaan hoeft te worden.

De speeltuinclub zal de komende maanden ism het bestuur op zoek gaan naar een mooi, nieuw, vervangend toestel op deze plek. Hoe het eruit gaat zien? Dat is voor ons ook nog een verrassing! We houden jullie via Facebook en deze nieuwsbrief op de hoogte van de vorderingen.

Nieuw Gereedschap

In januari dit jaar is al ons tuingereedschap uit de speeltuin gestolen. Helaas hebben de inzet van de politie, het tonen van de camerabeelden op TV en het oneindig afspeuren van verkoopsites niet gezorgd dat we het gereedschap hebben teruggekregen.

Maar dankzij jullie donaties hebben we voor de vakantie het grootste deel van ons gereedschap kunnen vervangen! Dank aan alle donateurs en de buurtbewoners die leuke, originele inzamelingsacties hebben opgezet.

 

Bingo

Bingo

Iedere maand wordt er een Bingo gehouden op de laatste zondagavond. U kunt, buiten de vele andere prijzen, ook de winnaar worden van de Hoofdprijs. De zaal is open om 18.30 uur en de Bingo start om 19.30 uur. Kinderen onder de 16 jaar mogen alleen binnen onder begeleiding van een volwassene. 

De data voor de bingo zijn nu nog niet bekend. Deze zullen bekend gemaakt worden via Facebook

 


fitgym logo

Fitgym

Elke dinsdag vanaf 31 augustus van 11.00 - 12.00 uur is er fitgym onder leiding van docente Mevr. W.G. Romijn. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen, zoals: ballen, ringen, hoepels enz. En dit alles op muziek. Na afloop is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken. U kunt vrijblijvend een les mee doen want de 1eles is gratis. U  bent van harte welkom. Voor meer informatie en opgave kunt u terecht bij WijZ, tel. 038-8515700.

knutselen

 

 

Kaarten maken en knutselen voor volwassenen

Vind u het leuk om kaarten te maken? Wij geven u die gelegenheid onder het genot van een kopje koffie of thee. Iedere woensdagmiddag van 13.30 – 15.30 uur in wijkcentrum Bestevaer. De kosten zijn € 2,50 per keer inclusief een kopje koffie of thee en exclusief materiaal. Wij helpen u graag en staan open voor nieuwe ideeën. De 1e keer is 8 september

 

 oosterenk

 

 

 

oosterenkpoppetje

Grote Peuter Dag op De Oosterenk


Kom kijken & spelen op school!

“Is uw kind al bijna toe aan school? Een grote peuter die wil rennen en klimmen, samen met andere kinderen? Heerlijk met de neus in de prentenboeken. Met de hele klas zingen en mooie tekeningen maken? De eerste cijfers en letters leren? Zichzelf en andere kinderen leren kennen? Voor je er erg in hebt is het al zover en gaat uw kind naar groep 1 van de basisschool. Een grote stap! Wat gaat hij daar allemaal ontdekken en leren? En wat is een fijne en goede school die helemaal bij uw kind past? Dit kunt u vrijdag 24 september ontdekken tijdens de Grote Peuter Dag!”

Grote Peuter Dag

Om ouders en hun kinderen te helpen een school te kiezen, zet OOZ vrijdagochtend 24 september tussen 9.00 en 11.30 uur de deuren open van al haar basisscholen in Zwolle en regio. Op deze ochtend kunnen peuters beleven hoe het is om straks naar de basisschool te gaan. Met de Grote Peuter Dag laten we graag zien dat goed onderwijs meer is dan cijfers! Peuters kunnen ontdekken, knutselen en spelen in en rondom de scholen. Ouders, verzorgers kunnen de school bekijken en vragen stellen aan leerkrachten en directie. Op de Grote Peuter Dag kunnen zij zich zo uitgebreid laten informeren waardoor er een fijne en goede school gekozen kan worden die helemaal bij het kind past. Een belangrijk moment dus voor peuters en hun ouders die op zoek zijn naar een basisschool!

Maak kennis met De Oosterenk!

Op De Oosterenk worden ouders/verzorgers ontvangen en rondgeleid door leerlingen van groep 8. In het speellokaal kunnen de peuters lekker klimmen en klauteren. Ouders kunnen in gesprek met leerkrachten, leerlingen, de directeur en andere ouders. De Grote Peuter Dag op De Oosterenk is een goede gelegenheid om kennis te maken met deze fijne school in de prachtige wijk de Wipstrik.

Meer informatie over de Grote Peuter Dag:

Website: www.grotepeuterdag.nl
Facebook: https://www.facebook.com/GrotePeuterDag
Twitter: https://twitter.com/GrotePeuterDag

 

 biljarten

Biljarten

Biljartclub “de Wipstrik” is elke maandagavond actief in het wijkcentrum. Zij is haar competitie op 23 augustus begonnen. Voor meer informatie kunt u op de maandagavond terecht. Momenteel is er een ledenstop. Vanaf 19.30 uur is de biljartclub aanwezig.
 
Bridge

Bridge

Al meer dan 25 jaar wordt er op woensdagmiddag bridge gespeeld in wijkcentrum Bestevaer van 13.30 – 17.00 uur. Het is een erg gezellige club en we spelen in één van de mooie zalen van het enkele jaren geleden gerenoveerde wijkcentrum. We willen graag ons ledenbestand uitbreiden. Daarom nodigen wij u uit om eens te komen kijken en nog beter om eens mee te spelen. U bent vrij om een paar weken mee te doen, Zonder de verplichting om meteen lid te worden. Voor meer informatie: Dhr. te Buck, Tel 038-3374285. De 1e keer is op 1 september.

 dammen

Damclub Zwolle

Damclub Zwolle is 6 september weer aan het nieuwe damseizoen begonnen. Wie meer wil weten over de vereniging of over de damsport in het algemeen kan contact opnemen met H. Mensink tel. 4223195 en uiteraard kunt u geheel vrijblijvend eens komen kijken (of meespelen) op een clubavond die begint om 19.30 uur.

 sjoelen

Zwolse Sjoelvereniging

Wij willen met deze advertentie u er op attent maken dat er iedere dinsdagavond gesjoeld wordt in de Bestevaer.

Dit doen wij in 2 groepen, de 1e groep sjoelt van 19 uur tot 21 uur en de 2e groep sjoelt van 21 uur tot 23 uur.

De sjoelavonden beginnen op de 1e dinsdag van september en eindigen eind mei.

Wordt lid van onze vereniging en je mag Gratis 2 avonden meespelen. Na de 2e gratis avond moet je beslissen of je lid wilt worden. De contributie bedraagt slecht 6 euro per maand dat kan dus geen drempel zijn. Hopelijk kunnen wij u begroeten in het nieuwe seizoen. Voor vragen kunt u terecht op onderstaand telefoonnummer of emailadres.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur Zwolse sjoelvereniging   

Secretariaat:

G. Schlosser, telefoon 038-4211837, Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 kaarten

Klaverjassen en jokeren

Wilt u ook op zondag kaarten? Het kaarten begint om 11.00 uur en iedereen wordt verzocht om 10.50 uur aanwezig te zijn. 

Rond de kerstdagen is er het Kersttoernooi en met pasen het Paastoernooi.

De 1e keer is 17 oktober. De volgende data zijn te zien op Facebook. 

Voor info kunt u terecht bij het wijkcentrum telefoon 038-4538186 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

 

Copyright 2012 ---Lex Bakker(info@aabakker.nl)