Nieuwsbrief van de Wijkvereniging Bestevaer(nr. 43)

Wij wensen u veel leesplezier. 

 brief met vraagteken veelgestelde vragen faq lijnpictogram 138586170

NIEUW: BRIEVENHULP

Hallo, ik ben Jan Hoogeweg. Nu ik gepensioneerd ben vroeg ik mij af; “Waar kan ik jou en anderen helpen in mijn wijk?”

Ik kan mij voorstellen dat het lezen en begrijpen van officiële brieven soms lastig kan zijn. Ik heb meer dan 45 jaar voor het Ministerie van Financiën gewerkt in Nederland en het buitenland. Ik moest veel officiële regels lezen, begrijpen en toepassen. Met die ervaring hoop ik ook anderen te kunnen helpen als zij een brief hebben gekregen die ze niet goed begrijpen. Ik weet niet alles, maar ik wil graag proberen  of ik je kan helpen om de brief te begrijpen, of samen het eerste contact te leggen met instanties of diensten. Voor alle duidelijkheid, ik zal me niet gaan bezig houden met het invullen van belastingaangiftes. Daar zijn andere kanalen voor.

Natuurlijk kun je ook terecht bij de bestaande instanties zoals het Sociaal Wijkteam, Sociale Raadslieden of het Informatiepunt Overheid (IPO) in de bibliotheek. Maar misschien vind je het prettiger om eerst in de vertrouwde sfeer van het Wijkcentrum, op een rustige plek,  je vraag voor te leggen.

In eerste instantie zal ik op dinsdag, tussen 14.00 en 18.00 in het wijkcentrum zijn. Wel vragen we om je vooraf aan te melden, dan zit ik er niet voor niets, of andersom, zit je niet lang te wachten als het druk is.

Meld je uiterlijk de vrijdag ervoor, vóór 12 uur aan bij Marc Bijleveld (beheerder) via 038 – 453 81 86 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Je krijgt dan een bevestiging wanneer en hoe laat je terecht kunt.

Kortom: Heb je een officiële brief, maar kom je er niet uit wat je er nou precies mee moet? Neem die brief mee, en ik help je graag!


kinderen001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een weekje weg

Wij kijken weer met vertrouwen uit naar een zomer waarin we gezinnen en of inwoners van de gemeente Zwolle die rond moeten komen van een minimum inkomen blij kunnen maken met een broodnodige vakantie. Middels deze weg willen wij dan ook graag weer even uw aandacht vragen voor het vakantieaanbod wat de gemeente Zwolle, in samenwerking met Stichting Weekje Weg, ook dit jaar weer beschikbaar heeft gesteld voor hen. Een (gezins)vakantie is meer dan ooit belangrijk voor deze doelgroep die het bijzonder zwaar heeft gehad in coronatijd.

Juist omdat de deelnemers uit dezelfde situatie en gemeente komen zien we dat het langdurige effect van de vakanties groot is. Doordat men gedurende de week de dagelijkse zorgen even helemaal los kan laten ontstaat er ruimte voor verbinding. Het netwerk wordt breder, er worden vriendschappen voor het leven gesloten, deelnemers weten zich ná afloop van de vakantie beter een weg te vinden binnen alle sociale voorzieningen in de stad en de maatschappelijke participatie wordt gestimuleerd. De kinderen hebben ook een vakantieverhaal te vertellen bij terugkomst op school. Dat geeft hen zelfvertrouwen; ze tellen mee! Kortom: een vakantie ervaring waar men de vruchten van blijft plukken!

In het kort het vakantieaanbod voor deze doelgroep:

Er zijn vakanties voor (eenouder)gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar:

 • Voor 11 gezinnen in stacaravans of blokhutten in de week van vrijdag 22 t/m vrijdag 29 juli 2022 (incl. 3 avondmaaltijden)
 • Voor 13 gezinnen in stacaravans in de week van vrijdag 05 t/m vrijdag 12 augustus 2022 (incl. 3 avondmaaltijden)
 • Voor 07 gezinnen in stacaravans in de week van vrijdag 19 t/m vrijdag 26 augustus 2022 (incl. 3 avondmaaltijden)
 • Voor 09 gezinnen in een groepsgebouw in de week van vrijdag 29 juli t/m 05 augustus 2022 (incl. alle maaltijden)

Het vervoer van Zwolle naar de vakantielocatie is inbegrepen. Iedere deelnemer van 6 jaar en ouder, die kan fietsen, krijgt een fiets te leen voor de hele week. En een leuk animatieprogramma is inbegrepen!

Er is een midweek voor 18 gasten zónder kinderen vanaf 45 jaar:

 • In een groepsgebouw van maandag 13 t/m vrijdag 17 juni 2022 (Incl. alle maaltijden)

Het vervoer van Zwolle naar de vakantielocatie is inbegrepen. Er worden gezamenlijk leuke activiteiten ondernomen.

En er zijn vakanties beschikbaar van Stichting VakantieKind voor kinderen:

 • Van 07 – 11 jaar: Kinderdorp in de week van:
  • zondag 24 t/m zaterdag 30 juli 2022 óf
  • zondag 31 juli t/m zaterdag 06 augustus 2022 óf
  • zondag 07 t/m zaterdag 13 augustus 2022
 • Van 11 – 14 jaar: Tienerwoud in de week van:
  • zondag 24 t/m zaterdag 30 juli 2022 óf
  • zondag 31 juli t/m zaterdag 06 augustus 2022 óf
  • zondag 07 t/m zaterdag 13 augustus 2022
 • Van 14 – 16 jaar: Jeugdcamping in de week van:
  • zondag 24 t/m zaterdag 30 juli 2022 óf
  • zondag 31 juli t/m zaterdag 06 augustus 2022 óf
  • zondag 07 t/m zaterdag 13 augustus 2022
 • Van 14 – 17 jaar: Jongerenhike in de week van:
  • zondag 14 t/m zaterdag 20 augustus 2022

Exclusief vervoer!

Buiten zijn, kampvuren, bosspellen, uitdagende spellen, samen koken, kamperen of gezellig logeren in houten blokhutten. Zomaar een greep uit het programma van deze vakantieweken. Voor  meer informatie zie: https://vakantiekind.nl/

Voor informatie kan men contact opnemen met Jan Bakker. Hij vertelt geïnteresseerde graag alles over deze vakantie! Hij is bij voorkeur per e-mail bereikbaar op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ook aanmeldingen verlopen via Jan. Na een aantal selectievragen zal de desbetreffende uitgenodigd worden voor een gesprek, waarna de inschrijving plaats kan vinden.

De aanmeldingen moeten vóór 01 april binnen zijn om een goede selectie van de gezinnen en afwikkeling van de reserveringen te kunnen waarborgen. 

Op naar een mooie zomer voor iedereen!!

 

 hamer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Uitnodiging Algemene LedenVergadering 2022

Beste leden,

Bij deze nodigen wij jullie van harte uit voor de Algemene Ledenvergadering van wijk en speeltuinvereniging Wipstrikkwartier op Woensdag 13 april 2022 om 20.00 uur.

Agenda:

1. Opening

2. Verantwoording bestuur jaar 2021

     a. Financieel

     b. Secretarieel

3. Bestuurlijke mededelingen

-bestuursverkiezing

Aftredend en herkiesbaar:     Vanessa Velthuis

Aftredend en herkiesbaar:     Gert Timmerman

4. Verslag vorige vergadering

5. Eventuele extra agenda-punten: agenda op ALV beschikbaar

6. Rondvraag

7. Sluiting

Zijn er zaken die volgens u noodzakelijk zijn om op de ALV te bespreken, dan nodigen wij u uit om dit uiterlijk 5 april 2022 aan ons kenbaar te maken, zodat wij de mogelijkheid hebben deze in de agenda op te nemen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Henny van Assen, secretaris

Namens het voltallig bestuur

 

 

scania

Halve Marathon Zwolle

Het bijgaande bericht namens de voorzitter van de Stichting Halve Marathon Zwolle willen we graag met jullie delen:

Ons mooie loopevenement de ‘Scania Halve Marathon Zwolle’ hebben we twee jaar moeten afzeggen. Maar dit jaar is een stuk positiever! We zijn druk bezig met de voorbereidingen van ons evenement dat gaat plaatsvinden op zaterdag 11 juni 2022. Een jubileum, want het wordt de 20ste editie. Nu het land weer open is gaan wij op 20 maart 12.00 uur de inschrijvingen openen. We zullen jullie op de hoogte houden via onze social media kanalen.

Informatie over de afsluitingen en andere belangrijke informatie omtrent het evenement volgt in mei.


 peuterdag

Grote Peuter Dag op De Oosterenk


Kom kijken & spelen op school!

“Is uw kind al bijna toe aan school? Een grote peuter die wil rennen en klimmen, samen met andere kinderen? Heerlijk met de neus in de prentenboeken. Met de hele klas zingen en mooie tekeningen maken? De eerste cijfers en letters leren? Zichzelf en andere kinderen leren kennen? Voor je er erg in hebt is het al zover en gaat uw kind naar groep 1 van de basisschool. Een grote stap! Wat gaat hij daar allemaal ontdekken en leren? En wat is een fijne en goede school die helemaal bij uw kind past? Dit kunt u vrijdag 8 april ontdekken tijdens de Grote Peuter Dag!”

Om ouders en hun kinderen te helpen een school te kiezen, zet OOZ vrijdagochtend 8 april tussen 9.00 en 11.30 uur de deuren open van al haar basisscholen in Zwolle en regio. Op deze ochtend kunnen peuters beleven hoe het is om straks naar de basisschool te gaan. Met de Grote Peuter Dag laten we graag zien dat goed onderwijs meer is dan cijfers! Peuters kunnen ontdekken, knutselen en spelen in en rondom de scholen. Ouders, verzorgers kunnen de school bekijken en vragen stellen aan leerkrachten en directie. Op de Grote Peuter Dag kunnen zij zich zo uitgebreid laten informeren waardoor er een fijne en goede school gekozen kan worden die helemaal bij het kind past. Een belangrijk moment dus voor peuters en hun ouders die op zoek zijn naar een basisschool!

Maak kennis met De Oosterenk!

Op De Oosterenk worden ouders/verzorgers ontvangen en rondgeleid door leerlingen van groep 8. In het speellokaal kunnen peuters komen klimmen en klauteren. Ouders kunnen in gesprek met leerkrachten, leerlingen, de directeur en andere ouders. De Grote Peuter Dag op De Oosterenk is een goede gelegenheid om kennis te maken met deze fijne school in de prachtige wijk de Wipstrik.

Meer informatie over de Grote Peuter Dag:

Website: www.grotepeuterdag.nl
Facebook: https://www.facebook.com/GrotePeuterDag
Twitter: https://twitter.com/GrotePeuterDag

 

Meer  informatie over De Oosterenk:

De Oosterenk, Herfterweg 1, 8023 DJ Zwolle, 038 4535 682, directeur Manon Kesseling

Site: www.oosterenk.nl

 

Copyright 2012 ---Lex Bakker(info@aabakker.nl)