Nieuwsbrief van de Wijkvereniging Bestevaer(nr. 46) 

Wij wensen u veel leesplezier. 

 brief met vraagteken veelgestelde vragen faq lijnpictogram 138586170

NIEUW: BRIEVENHULP

Hallo, ik ben Jan Hoogeweg. Nu ik gepensioneerd ben vroeg ik mij af; “Waar kan ik jou en anderen helpen in mijn wijk?”

Ik kan mij voorstellen dat het lezen en begrijpen van officiële brieven soms lastig kan zijn. Ik heb meer dan 45 jaar voor het Ministerie van Financiën gewerkt in Nederland en het buitenland. Ik moest veel officiële regels lezen, begrijpen en toepassen. Met die ervaring hoop ik ook anderen te kunnen helpen als zij een brief hebben gekregen die ze niet goed begrijpen. Ik weet niet alles, maar ik wil graag proberen  of ik je kan helpen om de brief te begrijpen, of samen het eerste contact te leggen met instanties of diensten. Voor alle duidelijkheid, ik zal me niet gaan bezig houden met het invullen van belastingaangiftes. Daar zijn andere kanalen voor.

Natuurlijk kun je ook terecht bij de bestaande instanties zoals het Sociaal Wijkteam, Sociale Raadslieden of het Informatiepunt Overheid (IPO) in de bibliotheek. Maar misschien vind je het prettiger om eerst in de vertrouwde sfeer van het Wijkcentrum, op een rustige plek,  je vraag voor te leggen.

In eerste instantie zal ik op dinsdag, tussen 14.00 en 18.00 in het wijkcentrum zijn. Wel vragen we om je vooraf aan te melden, dan zit ik er niet voor niets, of andersom, zit je niet lang te wachten als het druk is.

Meld je uiterlijk de vrijdag ervoor, vóór 12 uur aan bij Marc Bijleveld (beheerder) via 038 – 453 81 86 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Je krijgt dan een bevestiging wanneer en hoe laat je terecht kunt.

Kortom: Heb je een officiële brief, maar kom je er niet uit wat je er nou precies mee moet? Neem die brief mee, en ik help je graag!

 

 

 

 

 rommelmarkt

10 september Stoeprommelmarkt !                                           FB Event banner doe mee 1 1

Hebben jullie dat nou ook? Een zolder vol met spullen waar je eigenlijk niets meer mee doet, maar die nog te goed zijn om naar de ROVA te brengen? Dozen vol met leuke spulletjes die je eigenlijk op een rommelmarkt zou willen verkopen, maar niet de puf om ze (weer) te verslepen van hot naar her? Wij hebben de oplossing:

Zaterdag 10 September van 10.00 tot 15.00 uur organiseren de bewoners van Zeeheldenbuurt (Wipstrik) met ondersteuning van Parkzicht en Wijkvereniging Wipstrikkwartier weer een Stoeprommelmarkt.

Je eigen kraampje of een kleedje op de stoep met je beste waar voor je eigen deur en de kopers lopen gewoon bij je langs!

Beter kan natuurlijk niet. Gebruik je creativiteit en maak je kraam zo aantrekkelijk mogelijk!

Aanmelden kan via de link bit.ly/stoeprommelmarkt038  

*Deelname aan de stoeprommelmarkt is alleen mogelijk als je in de Zeeheldenbuurt woont. Bij uitzondering is er een beperkt aantal plekken beschikbaar voor bewoners van Wipstrik-Noord en voor leden van de wijkvereniging, die niet in de Wipstrik wonen.

Mocht het niet lukken om u aan te melden via deze link, dan is er een inschrijfformulier beschikbaar bij Wijkcentrum de Bestevaer.

Volg het laatste nieuws op FB Stoeprommelmarkt038

 scania Scania halve marathon Zwolle

Zaterdag 11 juni 2022 wordt voor de twintigste keer de Scania Halve Marathon Zwolle gelopen, het gezelligste hardloopfestival van Nederland op het programma. Zo’n 10.000 atleten lopen in het avondzonnetje door de historische binnenstad van Zwolle. Van scholier tot wereldtopper, van recreant tot doorgewinterde hardloper, in Zwolle is iedereen van de partij!

Zo'n 10.000 sportieve deelnemers lopen door de binnenstad van Zwolle en zullen hierbij ook de wijk Wipstrik passeren. Dit heeft enige gevolgen waar u als bewoner rekening mee kunt houden. De organisatie doet zijn uiterste best om de verkeershinder te beperken maar om de veiligheid van de lopers en bezoekers te garanderen, ontkomen wij er niet aan de wijk tussen 18.00 uur en 24.00 uur af te sluiten. Het is dus (bijna) onmogelijk de wijk in en uit te komen met uw voertuig. Voor de bewoners uit de Zeeheldenbuurt betekent dit, dat er via de kruising Ruyterplein / Brederostraat beperkte mogelijkheid is om de wijk per voertuig te verlaten. De overige kruisingen op de Wipstrikkerallee worden geheel afgesloten voor het verkeer.

(Dus ook de oversteekplaats Cornelis Houtmanstraat / Wipstrikkerallee).

Het onderdeel 4 Engelse Mijlen start om 19.00 uur. Dat betekent dat de kruisingen Rhijnvis Feithlaan/Bagijnesingel, Menistenstraat/Hanekamp, Luttenbergstraat/Schuurmanstraat en Weth. Alferinkweg/Schuurmanstraat van 18.00 uur tot 24.00 uur afgesloten zijn voor het verkeer.

Weet u zeker dat u uw voertuig gaat gebruiken op deze avond, dan raadt de organisatie van het Scania Halve Marathon Zwolle Festival u aan deze buiten het parcours te plaatsen. Samen met u is het mogelijk om er een prachtig evenement van te maken. Het Zwolse Halve Marathon Festival is zowel een sportief maar ook een muzikaal evenement. Langs het parcours vinden op ruim dertig locaties optredens van diverse groepen plaats.

Om de binnenstad te bereiken zijn langs het parcours een viertal voetgangersoversteekplaaZaterdag 11 juni 2022 wordt voor de twintigste keer de Scania Halve Marathon Zwolle gelopen, het gezelligste hardloopfestival van Nederland op het programma. Zo’n 10.000 atleten lopen in het avondzonnetje door de historische binnenstad van Zwolle. Van scholier tot wereldtopper, van recreant tot doorgewinterde hardloper, in Zwolle is iedereen van de partij!tsen en wel op de volgende locaties: - Q-Park parkeergarage Maagjesbolwerk; - Burg. Drijbersingel nabij de voetgangersbrug Theater De Spiegel; - Ter Pelkwijkstraat bij ’t Kerkbrugje; - Schuurmanstraat bij Thomas à Kempis College.

Wij hopen dat u begrip heeft voor de in samenwerking met de Gemeente Zwolle genomen verkeersmaatregelen. Wij bieden u bij voorbaat onze verontschuldigingen aan voor eventuele overlast.

Voor meer informatie kunt u onze Website bezoeken op www.halvemarathonzwolle.nl. Op 10, 11 en 12 juni is de organisatie bij bijzonderheden te bereiken op telefoonnummer 06- 16 22 44 39 of per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Copyright 2012 ---Lex Bakker(info@aabakker.nl)