Nieuwsbrief van wijk- en speeltuinvereniging Wipstrikkwartier(nr. 48) 

Wij wensen u veel leesplezier. 

Burendag

            24 september

Burendag is dé dag waarop je gezellig samenkomt met de buurt. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. 

In en om de speeltuin gaan we weer lekker aan de slag! Wij zullen een gezellig en nuttig klus-programma samenstellen. Wil je ook helpen? Meld je aan bij het wijkcentrum, via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Biodanza

            5 september (proefles)

Kennismaking met Biodanza

Biodanza is een combinatie van muziek, bewegen, contact en ervaren. Biodanza betekent “levensdans”’, we dansen het leven. Biodanza is voor jong en oud, man en vrouw. We bewegen vanuit ons gevoel. De workshop begint vitaal en daarna komen we meer in rust.

De kennismakings-workshop in het wijkcentrum is gratis.

Aanmelden voor de kennismakings-workshop kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 06-27427694. Tot dan(s)!

Regenboogcafe

1e zondag van de maand ook in de vakantie

Op de eerste zondagmiddag van de maand organiseren wij het Regenboogcafé. Het is een rustig café voor gezellig ontmoeten en begroeten. Zoals altijd kun je bij ons terecht in Wijkcentrum Bestevaer vanaf 14.30 uur tot ongeveer 17.00 uur.

Voor 40+, biseksueel, mannentransgendervrouwen

Bingo

Iedere maand wordt er een bingo gehouden op de laatste zondag van de maand. U kunt, buiten de vele andere prijzen, ook de winnaar worden van de hoofdprijs. De zaal is open om 19.00 uur en de bingo start om 19.30 uur. Kinderen onder de 16 jaar mogen alleen binnen onder begeleiding van een volwassene. De bingo wordt ook bekendgemaakt via Facebook. Als je dit deelt dan maak je kans op een gratis bingokaartje.

Fitgym

            1e keer 6 september

Elke dinsdag van 11.00 tot 12.00 uur is er fitgym. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen zoals ballen, ringen, hoepels enz. En dit alles op muziek. Na afloop is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken. U kunt vrijblijvend een les meedoen want de  1e les is gratis. U bent van harte welkom. Voor meer informatie en opgave kunt u terecht bij Wijz, tel. 038-8515700

10 september Stoeprommelmarkt ! 

Hebben jullie dat nou ook? Een zolder vol met spullen waar je eigenlijk niets meer mee doet, maar die nog te goed zijn om naar de ROVA te brengen? Dozen vol met leuke spulletjes die je eigenlijk op een rommelmarkt zou willen verkopen, maar niet de puf om ze (weer) te verslepen van hot naar her? Wij hebben de oplossing:

Zaterdag 10 September van 10.00 tot 15.00 uur organiseren de bewoners van Zeeheldenbuurt (Wipstrik) met ondersteuning van Parkzicht en Wijkvereniging Wipstrikkwartier weer een Stoeprommelmarkt.

Je eigen kraampje of een kleedje op de stoep met je beste waar voor je eigen deur en de kopers lopen gewoon bij je langs!

Beter kan natuurlijk niet. Gebruik je creativiteit en maak je kraam zo aantrekkelijk mogelijk!

Volg het laatste nieuws op FB Stoeprommelmarkt038

Kreaclub

            1e keer 7 september

Elke woensdag is er ’s morgens en ’s middags een kreaclub in het wijkcentrum. Je kunt daar wat doen aan je hobby maar dat hoeft niet. Met z’n allen een middagje gezelligheid. Helaas zijn beide clubs vol dus aanmelden kan niet meer.

Biljarten

1e keer 29 augustus

Biljartclub “’de Wipstrik”’ is elke maandagavond actief in het wijkcentrum. Momenteel is er een ledenstop. Voor meer informatie kunt u op de maandagavond terecht. Vanaf 19.30 uur is de biljartclub aanwezig.

Bridge

            1e keer 7 september

Al meer dan 30 jaar wordt er op de woensdagmiddag bridge gespeeld in het wijkcentrum van 13.30 – 17.00 uur. Het is een erg gezellige club. We willen graag ons ledenbestand uitbreiden. Daarom nodigen wij u uit om eens te komen kijken en nog beter om eens mee te spelen. U bent vrij om een paar weken mee te doen. Zonder de verplichting om meteen lid te worden. Voor meer informatie: Dhr. te Buck, tel. 038-3374285.

Zwolse sjoelvereniging

            1e keer 6 september

De sjoelvereniging wil u er op attent maken dat zij iedere dinsdagavond sjoelen in het wijkcentrum.

Dit doen ze in 2 groepen; de 1e groep sjoelt van 19.00 uur tot 21.00 uur en de 2e groep sjoelt van 21.00 uur tot 23.00 uur.

De sjoelavonden beginnen op de 1e dinsdag van september en eindigen in mei.

Wordt lid van de vereniging en je mag gratis 2 avonden meespelen. Na de 2e gratis avond moet je beslissen of je lid wilt worden. De contributie bedraagt slecht 6 euro per maand dat kan dus geen drempel zijn. Hopelijk kunnen wij u begroeten in het nieuwe seizoen. Voor vragen kunt u terecht op onderstaand telefoonnummer of emailadres.

Secretariaat: G. Schlosser, tel. 038-4211837, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klaverjassen en jokeren

1e keer: 9 oktober (daarna 1x in de 2 weken, de even weken)

Wilt u ook op zondag kaarten? Het kaarten begint om 11.00 uur en iedereen wordt verzocht om 10.50 uur aanwezig te zijn.

Rond de kerstdagen is er het Kersttoernooi (18 december) en met Pasen het Paastoernooi (2 april). De kosten zijn 5 euro per toernooi.

De kosten van de competitie zijn 40 euro. Eventueel 4 euro per keer als je alleen voor de dagprijs wilt meedoen. Als je mee wilt doen met de competitie dan graag op 9 oktober 20 euro betalen en 15 januari ook weer 20 euro. Deze gelden komen terug naar de deelnemer op d feestmiddag op 19 maart in de vorm van prijzen e.d. Voor info kunt u terecht bij het wijkcentrum, tel. 038-4538186 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Damclub Zwolle

            1e keer 5 september

Damclub Zwolle is weer aan het nieuwe damseizoen begonnen. Wie meer wil weten over de vereniging of over de damsport in het algemeen kan contact opnemen met H. Mensink, tel. 038-4223195 en uiteraard kunt u geheel vrijblijvend eens komen kijken (of meespelen) op een clubavond die begint om 19.30 uur.

Stroatklinkers

            1e keer 6 september

Door de Corona Pandemie hebben we meer dan een jaar niet in ons vaste honk wijkcentrum Bestevaer gespeeld. We hebben wel enkele buitenrepetities gehad, ook hebben we een poosje onderdak gevonden bij de Zwolse Golftuinen, maar door weer en maatregelen is dat ook zeer beperkt gebleven. Maar nu zijn we dus weer elke dinsdagavond om 20.00 uur aan het repeteren in ons vaste honk.

Maak jij ook graag muziek en wil je dat in groepsverband doen? Kom dan eens vrijblijvend langs op de repetitie. Neem als je wilt je instrument mee. Binnen lopen mag, maar je kunt ook contact opnemen met John van Dinther (038-4211042), zodat we weten dat je komt. Of email ons, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Dartclubs

Elke woensdagavond wordt er gedart voor de competitie van de ZHDO.

Yoga 

Hatha Yoga elke woensdagmorgen van september t/m juni

1e keer: 7 september

Tijden: 9.15 - 10.15 uur en 10.30 - 11.30 uur

Yoga en ademlessen elke donderdagavond van september t/m juni

1e keer: 8 september

Tijd: 19.30 - 20.45 uur

Informatie via telefoonnummer 038 - 4432685 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat is balfolk
Balfolk is een dansvorm die bestaat uit een verzameling West-Europese dansen. Zo’n Balfolk dansavond noemen we meestal een bal. Een bal is een beetje te vergelijken met een tango- of salsa-avond, maar dan met West-Europese muziek en dansen. Bij balfolk worden er zowel koppel- als groepsdansen gedaan. Bij de bals is er altijd live-muziek. Dit maakt een bal speels, gezellig en sfeervol. Na de optredens is er soms gelegenheid voor muzikanten om samen te spelen in een sessie. Instrumenten worden erbij gepakt om samen nog muziek te maken en iedereen is welkom om mee te spelen. De dansers kunnen dan nog lekker door blijven dansen.

Proefles Beginnerslessen
Aanvang: 19.00 – 20.30 uur
De proefles is gratis. Een kleine (vrije) bijdrage wordt op prijs gesteld. Na de proefles kan je je aanmelden voor de serie van 10 lessen. Deze serie kost € 125,00

 

Copyright 2012 ---Lex Bakker(info@aabakker.nl)