header

Activiteitenkrant van wijk- en speeltuinvereniging Wipstrikkwartier(nr. 53) 

Wij wensen u veel leesplezier. 

 Burendag 1030x749 1

Burendag

23 september

Burendag is dé dag waarop je gezellig samenkomt met de buurt. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. 

In verband met het 85 jarig jubileum van onze vereniging gaan we er dit jaar iets speciaals van maken. Wat het is is nog niet bekend maar het zal zeker een gezellige dag worden. Ruim voor de burendag zal door middel van posters het programma beken gemaakt worden.

 
 stoep2023

9 september Stoeprommelmarkt ! 

Zaterdag 9 September van 10.00 tot 15.00 uur wordt in de Zwolse wijk Wipstrik-Zeeheldenbuurt een grote Stoeprommelmarkt gehouden!

Meer dan 150 deelnemende adressen!

U bent van harte uitgenodigd om te komen snuffelen! De totale afstand is in totaal zo’n 4 kilometer, dus kom met de fiets of trek goede wandelschoenen aan.

Door de hele Zeeheldenbuurt zetten bewoners hun kraam op of leggen een kleedje op de stoep en verkopen daar hun spullen. Van overbodig geworden inboedel, kleding en speelgoed tot vintage items en zelfgebreide truien. Er is voor iedereen, van jong tot oud, meer dan genoeg te vinden!

Wijkcentrum de Bestevaer is geopend voor koffie, thee, fris, ijs of een snack.

Kom ook snuffelen bij Parkzicht!

Dit jaar is de jaarlijkse snuffelmarkt van Werkgroep Parkzicht tegelijkertijd met de stoeprommelmarkt zodat de bezoekers een mooie aansluitende route kunnen wandelen door de hele wijk.

Zowel in de recreatiezaal van appartementencomplex Parkzicht als buiten zijn er koopjes te vinden. (Jacob Van Neckstraat 146a.)

Wij verzoeken u om uw auto te parkeren aan de rand van de wijk op Parkeerterrein Turfmarkt of bij het Provinciehuis i.v.m. verkeersdrukte in de wijk.

Meer informatie en nieuws op de FB/insta-pagina Stoeprommelmarkt038

Deelnemers plattegrond via link:

https://bit.ly/deelnemersStoeprommelmarkt038

 advertentie

logo-speedheat

 regenboog

Regenboog café

1e zondag van de maand ook in de vakantie

Op de eerste zondagmiddag van de maand organiseren wij het Regenboogcafé. Het is een rustig café voor gezellig ontmoeten en begroeten. Zoals altijd kun je bij ons terecht in Wijkcentrum Bestevaer vanaf 14.30 uur tot ongeveer 17.00 uur.

Voor 40+, biseksueel, mannentransgendervrouwen

 advertentieaph
 Bingo

Bingo

Iedere maand wordt er een bingo gehouden op de laatste zondag van de maand. U kunt, buiten de vele andere prijzen, ook de winnaar worden van de hoofdprijs. De zaal is open om 19.00 uur en de bingo start om 19.30 uur. Kinderen onder de 16 jaar mogen alleen binnen onder begeleiding van een volwassene. De bingo wordt ook bekendgemaakt via Facebook. Als je dit deelt dan maak je kans op een gratis bingokaartje.

 
 fitgym logo

Fitgym

1e keer 5 september

Elke dinsdag van 11.00 tot 12.00 uur is er fitgym. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen zoals ballen, ringen, hoepels enz. En dit alles op muziek. Na afloop is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken. U kunt vrijblijvend een les meedoen want de  1e les is gratis. U bent van harte welkom. Voor meer informatie en opgave kunt u terecht bij Wijz, tel. 038-8515700

advertentie tosec
 knutselen

Kreaclub

Elke woensdag is er ’s morgens en ’s middags een kreaclub in het wijkcentrum. Je kunt daar wat doen aan je hobby maar dat hoeft niet. Met z’n allen een morgen of middagje gezelligheid. Helaas zijn beide clubs vol dus aanmelden kan niet meer.

 
 biljarten

Biljarten

1e keer 4 september

Biljartclub “’de Wipstrik”’ is elke maandagavond actief in het wijkcentrum. Momenteel is er een ledenstop. Voor meer informatie kunt u op de maandagavond terecht. Vanaf 19.30 uur is de biljartclub aanwezig.

advertentie 123machineverhuur
 Bridge

Bridge

1e keer 6 september

Al meer dan 30 jaar wordt er op de woensdagmiddag bridge gespeeld in het wijkcentrum van 13.30 – 17.00 uur. Het is een erg gezellige club. We willen graag ons ledenbestand uitbreiden. Daarom nodigen wij u uit om eens te komen kijken en nog beter om eens mee te spelen. U bent vrij om een paar weken mee te doen. Zonder de verplichting om meteen lid te worden. Voor meer informatie: Dhr. Kuiper, tel. 038-4543526, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
 Sjoelen 1

Zwolse sjoelvereniging

1e keer 19 september

De sjoelvereniging wil u er op attent maken dat zij iedere dinsdagavond sjoelen in het wijkcentrum.

Dit doen ze in 2 groepen; de 1e groep sjoelt van 19.00 uur tot 21.00 uur en de 2e groep sjoelt van 21.00 uur tot 23.00 uur.

De sjoelavonden beginnen op de 1e dinsdag van september en eindigen in mei.

Wordt lid van de vereniging en je mag gratis 2 avonden meespelen. Na de 2e gratis avond moet je beslissen of je lid wilt worden. De contributie bedraagt slecht 6 euro per maand dat kan dus geen drempel zijn. Hopelijk kunnen wij u begroeten in het nieuwe seizoen. Voor vragen kunt u terecht op onderstaand telefoonnummer of emailadres.

Secretariaat: G. Schlosser, tel. 038-4211837, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
 kaarten nieuwsbrief

Klaverjassen en jokeren

1e keer: 15 oktober (daarna 1x in de 2 weken, de even weken)

Wilt u ook op zondag kaarten? Het kaarten begint om 11.00 uur en iedereen wordt verzocht om 10.50 uur aanwezig te zijn.

Rond de kerstdagen is er het Kersttoernooi en met Pasen het Paastoernooi. De kosten zijn € 7,50 per toernooi.

De kosten van de competitie zijn 50 euro. Eventueel 5 euro per keer als je alleen voor de dagprijs wilt meedoen. Als je mee wilt doen met de competitie dan graag op de 1e kaartdag in oktober 25 euro betalen en in januari ook weer 25 euro. Deze gelden komen terug naar de deelnemer op de feestmiddag in maart in de vorm van prijzen e.d. Voor info kunt u terecht bij het wijkcentrum, tel. 038-4538186 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
 dammen

Damclub Zwolle

1e keer: 4 september

Damclub Zwolle is weer aan het nieuwe damseizoen begonnen. Wie meer wil weten over de vereniging of over de damsport in het algemeen kan contact opnemen met H. Mensink, tel. 038-4223195 en uiteraard kunt u geheel vrijblijvend eens komen kijken (of meespelen) op een clubavond die begint om 19.30 uur.

 
 stroatklinkers

Stroatklinkers

1e keer: 12 september

Maak jij ook graag muziek en wil je dat in groepsverband doen? Kom dan eens vrijblijvend langs op de repetitie. Neem als je wilt je instrument mee. Binnen lopen mag, maar je kunt ook contact opnemen met John van Dinther (038-4211042), zodat we weten dat je komt. Of email ons, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 dart170

Darten

Elke woensdagavond wordt er gedart voor de competitie van de ZHDO.

 
 yoga

Yoga 

Hatha Yoga elke woensdagmorgen van september t/m juni

1e keer: 6 september

Tijden: 9.15 - 10.15 uur en 10.30 - 11.30 uur

Yoga en ademlessen elke donderdagavond van september t/m juni

1e keer: 7 september

Tijd: 19.00 - 20.15 uur

Informatie via telefoonnummer 038 - 4432685 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Welkom bij Stichting Yoga Zwolle

Al 40 jaar toonaangevend op het gebied van yoga

Yoga geeft ontspanning en nieuwe energie: een weldaad voor je lichaam en geest. Stichting Yoga Zwolle staat voor kwaliteit, toegankelijkheid en ontwikkeling.

Geschikt voor iedereen, die graag yoga doet of wil gaan doen. Jong en oud, stram of lenig, beginners of gevorderd….je oefent op je eigen niveau. In de les wisselen eenvoudige bewegingen en meer uitdagende yogahoudingen elkaar af. Je adem is de verbindende schakel. Er zijn stilte- en rustmomenten en natuurlijk is er ook plezier. Je oefent met open aandacht voor alles wat er gebeurt in je lichaam, in je gevoel en in je denken. We nemen alle tijd voor een afronding met een diepe eindontspanning.

 

Hatha Yoga

Onze Hatha Yoga is een toegankelijke vorm van yoga om je lichaam en geest in balans te brengen.
Yoga en adem

Onze Yoga en Ademlessen zijn Hatha Yogalessen met meer specifieke aandacht voor de adem. Een toegankelijke vorm van yoga om je lichaam en geest in balans te brengen. In iedere les doen we ook extra ademoefeningen, voor een natuurlijke, vrije adem.

 

 
 salsa

Salsa danslessen

1e keer: 15 september

Wie zijn wij?
In een sfeervolle zaal geeft een team van enthousiaste dansliefhebbers Salsa, Bachata en Kizomba. Voor de cursus is het niet verplicht om samen met een partner te komen. Het is namelijk gebruikelijk om met verschillende partners te dansen, tijdens de lessen zullen we dan ook wisselen.

Wat bieden we aan:
– Iedereen is van harte welkom, of je nu samen of alleen komt.
– Dansen is niet aan leeftijd gebonden.
– Onze lessen zo ingericht dat je op elk gewenst moment kunt instromen.
– De reguliere cursus bestaat uit 10 lessen.

De kosten zijn € 105,00 voor 10 lessen van 1 uur.

Meer info: www.sebailesalsa.nl

 
 yoga2

yoga mama

1e keer: 6 september

Meer informatie over deze cursus is vanaf begin september beschikbaar bij het wijkcentrum, telefoon 038-4538186 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
 balfolk

Balfolk lessen

Vanaf vrijdag 15 september worden in Zwolle balfolklessen gegeven voor beginners.
De lessen worden op vrijdagavonden gegeven in wijkcentrum 'Bestevaer', Trompstraat 10-B, Zwolle.

  • Beginners: 19.00 - 20.30 uur

Wil je aan deze lessenserie deelnemen? Geef je dan op!
De series beginnen met een proefles, daarna volgen 10 lessen.

Weet je anderen die enthousiast zijn of gemaakt kunnen worden, geef die dan door dat deze lessen worden gegeven.

Bij de beginnerslessen is het doel dat deelnemers zo snel mogelijk op een balfolkbal goed mee kunnen doen.
De lessen zijn voor deelnemers die nog geen balfolklessen hebben gevolgd of de dansjes willen ophalen.

Wat is balfolk

Dansen in balfolk worden gedanst in een rij, in een kring en als paar.
De dansfiguren zijn eenvoudig en basis voor variatie. Tijdens de lessen worden behalve de basis wat variaties aangeleerd. Met deze eenvoudige basis, de variaties en technische aanwijzingen ben je snel in staat samen met je danspartner een unieke, leuke dans te dansen. Bij balfolk is de interactie tussen de partners belangrijk. Zo krijg je een fijne, mooi gevarieerde en spannende dans.

Iedereen kan het leren!

Praktische Informatie

Voor wie?

Voor iedereen die balfolk wil dansen, dansen wil ophalen en dansen wil leren.

Data en tijden

De lessen zijn op vrijdagavonden van 19.00 tot 20.30 uur.

Door wie?

De lessen worden gegeven en georganiseerd door Maarten van der Waal.

Kosten 10 lessen voor € 130,00..

Omdat bij balfolk veel van danspartner wordt gewisseld hoef je geen vaste danspartner mee te nemen. Deelnemen met een danspartner is natuurlijk wel zo leuk! Hopelijk zijn er evenveel volgers als leiders.

Voor meer info en opgave bel of mail Maarten:

-Tel: 06-54323290
-Facebook: Maarten Novemberbal
-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
 potspel

Kastje stoten

Kastje stoten in het wijkcentrum: Het is een spel wat je als groep doet. Iedereen komt om de beurt bij het biljart om met de ene bal de ander te raken maar er staat een kastje in het midden van het biljart. Mis je dan heb je een strafpunt; bij 3 strafpunten ben je uit. Degene die overblijft is de winnaar. Een heel leuk spel om gezamenlijk te doen.

De data worden bekendgemaakt via onze fabebookpagina.

Kastje stoten begint elke keer om 3 uur

De kosten zijn € 3,00 per persoon (betalen bij opgave)

 

 

Copyright 2012 ---Lex Bakker(info@aabakker.nl)