Nieuwsbrief van Wijkvereniging Wipstrikkwartier(nr. 25)

 

 

nieuwjaar2014 

Nieuwjaarsreceptie

Op vrijdag 5 januari is er een nieuwjaarsborrel voor alle bewoners van de Wipstrik.

De nieuwjaarsborrel is van 17.00 – 20.00 uur en iedereen is van harte welkom. Dit jaar is er een stamppotbuffet voor de bezoekers. Je  kunt je hier voor opgeven voor 1 januari via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 038-4538186.

Na het buffet is het wijkcentrum nog tot 24.00 uur geopend.

 

 

 

geld 

 

 

lidwordenbutton201 

 

Contributie 2018
 
 
Binnenkort begint de wijkvereniging weer met het innen van de contributie voor 2018. Wij zijn erg blij met uw jaarlijkse steun. Dankzij u is de wijk – en speeltuinvereniging in staat haar werk te kunnen doen voor het wijkcentrum maar ook voor de speeltuin. Deze wordt nu onderhouden door een groep enthousiaste mensen. Zij houden in de gaten dat het spelen in de speeltuin veilig blijft, repareert waar nodig en soms moet een speeltoestel helemaal vervangen worden. Dit wordt allemaal mede mogelijk gemaakt door uw jaarlijkse bijdrage. 
 
In januari gaan ook weer meerdere mensen bij de leden langs om de contributie te incasseren.  
 
Wij merken echter wel dat het steeds intensiever wordt om al onze leden thuis te treffen. Daarnaast hebben steeds minder mensen contant geld in huis, wat maakt dat er soms meerdere bezoeken nodig zijn om de contributie op te halen. Wij begrijpen dat u dat ook als vervelend kunt ervaren.
 
 
Wij zouden het op prijs stellen als u uw contributie in januari overmaakt per bank.  Zodra het bedrag op onze bank staat ontvangt u uw lidmaatschapskaart in de brievenbus.
 
Wij hopen dat u hieraan wilt meewerken. U kunt uw contributie à € 10,00 overmaken op
NL 41 RABO 0160 7421 88 t.n.v. wijkver. Wipstrikkwartier

 dart170

170 Darttoernooi
 
Dit jaar wordt er nog een darttoernooi georganiseerd:
170 toernooi op zaterdagavond 23 december.
 
Aanvang 19.00 uur
 
Zaal open om 18.00 uur
 
Kosten € 7,00
 
Het inschrijfgeld is prijzengeld
 
 
Verdere informatie over het toernooi kunt u krijgen bij wijkcentrum Bestevaer, tel. 038-4538186
 
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Klaverjassen

OUDEJAARSKAARTEN

 
Klaverjassen en jokeren
 
Vrijdag 29 dec. 19.00 uur
Zaal open 18.00 uur
kosten € 3,00
Ook is er die avond een verloting

 

 fotospeeltuin

 

Speeltuin, terugblik 2017  
Wie de speeltuin regelmatig bezoekt, zal het niet zijn ontgaan. Wat is er dit jaar ontzettend veel werk verzet!  Niet alleen tijdens Burendag en NL Doet is er hard gewerkt in de speeltuin. Ook op een aantal andere (zater-)dagen heeft een flink aantal vrijwilligers zich ingezet om “Fase 1” van het meerjarenplan te kunnen realiseren. Afgelopen jaar is het zandbak-gebied bij het wijkcentrum volledig op de schop gegaan. De (rotte) houten omranding is vervangen door onderhoudsarme stoepbanden, het zand is ververst en er zijn maar liefst 5 nieuwe toestellen/ speelmogelijkheden bij gekomen! Het klimhuisje met de zandtakel en het “restaurantje” zijn 2e-hands gekocht, volledig opgeknapt en in de vaste 3-kleur van de speeltuin geverfd. De riool-ton, die als kunstwerk een plekje had, is aan de andere kant van de zandbak gelegd en doet nu dienst als kruipbuis, schuilplek en, voor de oudere jeugd, base-jump. Het duikelrek is vervangen door een compleet nieuwe en de speeltuin is aangevuld met een nieuwe evenwichtsbalk. Buiten deze ingrijpende werkzaamheden om, hebben we een groeiende groep vrijwilligers die in het zomerseizoen helpt met grasmaaien, snoeien, onkruid wieden, vuilnisbakken legen, etc. Daar zijn we als wijkvereniging en speeltuingroep enorm blij mee en trots op! Binnen deze groep houden we elkaar op de hoogte via een groepsapp. Nog geen deelnemer, maar zou je ook eens willen helpen? Meld je bij Sylvia of Wilko om je aan te sluiten bij deze app. Via deze link kun je een filmpje bekijken van alles wat er in 2017 gebeurd is in de speeltuin. https://www.youtube.com/watch?v=TnO2UjzD0Vk&t=4s (werkt de link niet? Zoek op YouTube “Speeltuin Jaaroverzicht”)

 

 collecte 4

Speeltuin, vooruitblik 2018 

Na een terugblik op wat geweest is, volgt een vooruitblik op wat komen gaat. Voor 2018 kunnen we daar eigenlijk heel kort over zijn:  We gaan het grote houten speelschip vervangen!  Omdat uit de inspectie is gebleken dat over het hele toestel beginnende houtrot heerst, zullen we het schip moeten vervangen. De afgelopen maanden hebben we vele toestellen bekeken, waarna we uiteindelijk met 3 partijen aan tafel hebben gezeten. Naast onze eigen ideeën en die van onze eigen kinderen, hebben we ook een advies mogen ontvangen van Kinderplatform Dieze-Wipstrik. Met alle stemmen geteld, hebben we ons doel vastgesteld: 

 Een volledig op onze wensen aangepast nieuw, houten schip, dat past binnen het huidige ontwerp van de speeltuin, maar ook toekomst-bestendig is. De officiële opening zal gebeuren tijdens de viering van het 80-jarig bestaan van de wijk- en speeltuinvereniging: eind van de zomer 2018.  Om dit nieuwe schip aan te kunnen schaffen en te plaatsen zijn we echter een bedrag van € 35.000 nodig!  In deze nieuwsbrief lees je wat we al hebben gedaan om geld in te zamelen, maar ook wat we als wijkbewoners/ leden/ donateurs nog meer kunnen doen om deze droom waar te maken!  Heb je, na het lezen van deze nieuwsbrief nog vragen, of wil je misschien helpen om het geld bij elkaar te krijgen? Kijk in het volledig vernieuwde Speeltuin-Menu op www.wijkcentrumbestevaer.nl  welke acties er lopen en gepland staan. Je mag ook contact opnemen met Wilko of Vanessa Velthuis, via het wijkcentrum.

 

collectebus-overlay

 

Collecte voor nieuw speelschip 
Van 4 tm 9 december zijn 25 vrijwilligers door weer en wind op pad geweest met een collectebus om geld in te zamelen voor het nieuwe speelschip. 
    collecte 2    collecte 3        
Veel wijkbewoners hadden het al in de krant gelezen en waren zeer enthousiast over dit initiatief.  Dat onze wijkbewoners betrokken zijn bij de speeltuin is bewezen! De collecte heeft, ver boven verwachting, ruim € 3400 opgebracht!  Heeft u onze collectanten gemist en wilt u toch steunen? Uw bijdrage is meer dan welkom op: NL41RABO 0160742188, tnv Wijkver. Wipstrikkwartier. Ovv “Schip”  Bedankt voor uw steun!

 

 flessen

Statiegeldactie COOP
1 jan 2018 – 31 mrt 2018  Kerstborrel? Nieuwjaarsborrel? Maar weet u niet waar u straks met al die lege flessen heen moet?  Van 1 januari tot en met 31 maart 2018 kunt u bij COOP Vechtstraat Zwolle de keus maken om uw statiegeld te doneren aan de Wijk- en Speeltuinvereniging. COOP zal de donaties aan het eind van deze periode verdubbelen! De opbrengst van deze actie zal worden gebruikt voor de vervanging van het speelschip.  Vanaf 1 januari zullen we in het wijkcentrum een inzamelpunt creëren voor de mensen die niet naar de COOP kunnen. Dan zorgen wij dat de flessen in de winkel terecht komen.  (een vriendelijk verzoek om alleen flessen aan te bieden die we bij COOP kunnen inleveren)

Copyright 2012 ---Lex Bakker(info@aabakker.nl)