Nieuwsbrief van Wijkvereniging Wipstrikkwartier(nr. 23)

Voor u ziet u de activiteitenkrant 2016 - 2017 van wijkcentrum Bestevaer. Hierin staan alle activiteiten die georganiseerd worden. Wilt u aan een van deze activiteiten meedoen dan kunt u contact opnemen met het wijkcentrum, tel. 038 - 4538186 of mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U mag ook langskomen bij het wijkcentrum.

Wij wensen u veel leesplezier. 

buur2016 

 

 

 

 

 

 

          23 september

9.00 - 14.00 uur 

Tijdens BURENDAG 2016 willen wij weer diverse klussen in en om de SPEELTUIN en het WIJKCENTRUM gaan doen.

VELE HANDEN MAKEN LIGT WERK

En het is nog gezellig ook!

Kom je ook helpen? Laat het ons (ivm de planning en inkopen) uiterlijk 17 september even weten:  

 
16 september uniek darttoernooi
ONE UNIT 
16 september staat er een uniek darttoernooi op het programma ONE UNIT in het wijkcentrum. Dit idee is ontstaan door de inzet van 2 mindervalide darters, Martijn de Jong en Harry de Weerd. Zij hadden een droom om een geweldig darttoernooi neer te zetten voor mindervalide darters maar ook voor valide darters. In samenwerking met meerdere darters kwamen we op een geweldig idee, hoe we dit toernooi uniek kunnen maken. Door onze krachten letterlijk te mengen gaan we gemengd darten. We beginnen namelijk om 11.30 uur met een mix koppel toernooi dat wil zeggen dat een mindervalide darter samen speelt met een valide darter. Normaal gesproken wordt er verstaan onder mix koppel man en vrouw maar wij wilden dit een andere twist geven, door mindervalide darters samen met valide darters te laten darten. We starten in poules en daarna knock out. Na dit toernooi zal er een prijsuitreiking zijn. Er zijn bekers en verschillende mooie prijzen te winnen.
Om 17.00 uur gaan we echt als 1 team ONE UNIT gezellig eten.
Hierna om 18.30 uur gaan we verder met het dartsprogramma; dan zal het single toernooi plaatsvinden. Het is een gemengd dartstoernooi, man, vrouw, mindervalide of valide darter, alles gemengd. Alleen is er een twist, de mindervalide darter heeft de keus om voor een wedstrijd aan te geven of ze op 301 of 401 willen beginnen. De valide speler heeft geen keus en start op 501. Zo willen we er voor zorgen dat het voor iedereen gezellig en gelijk is.
Ook hier starten we in poules en daarna knock out.
Aan het einde hebben we weer een mooie prijsuitreiking met bekers en verschillende prijzen.,
Het toernooi zal rond 22.30 uur ten einde komen.
Onze gedachten achter dit toernooi is dat we er een supergezellige dag met z’n allen van willen maken samen een eenheid ONE UNIT.
Samen staan we sterk daar staat dit hele darttoernooi ook voor.
Ook willen wij een goed doel aan dit unieke darttoernooi koppelen 22Q11 !!!
Naar schatting worden per jaar 40 tot 80 kinderen geboren met 22Q11DS. Het syndroom telt 180 symptomen/kenmerken. De variatie is enorm, van mild tot ernstig. Van verschillende hartafwijkingen, immuun problemen, spraakproblemen tot epilepsie. Het syndroom is niet zeldzaam maar helaas nog wel onbekend bij bv de weekendpost, eerste hulp, artsen, scholen en betrokkenen. Daarom is het echt tijd om aandacht te vragen en te geven voor het 22Q11deletie syndroom.
Hiervoor houden wij deze dag ook 2 verlotingen met verschillende leuke prijzen.
Iedereen is welkom om gezellig te komen kijken bij dit unieke darttoernooi.
Zie de kracht, inzet en liefde voor het darten die alle mindervalide darters tonen, de motivatie die zij hebben om te genieten en door te gaan is gewoon prachtig. Daar kan ik, en met mij vele valide darters van leren.
Ben jij of ken jij een mindervalide darter die graag mee wil doen laat het mij weten.
Voor de valide darters zijn de plaatsen jammer genoeg beperkt.
Contact mij, Aileen de Graaf, via Facebook als u vragen heeft of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

biljarten 

Biljarten

Biljartclub “de Wipstrik” is elke maandagavond actief in het wijkcentrum. Zij is haar competitie op 4 september begonnen. Voor meer informatie kunt u op de maandagavond terecht. Momenteel is er een ledenstop. Vanaf 19:30 uur is de biljartclub aanwezig.

 

 

 

ouderensoos

Ouderensoos

Heeft u zin om een  middag gezellig te komen sjoelen dan is de oudersoos op de  maandagmiddag beslist iets voor u.

Op 4 september vanaf 13.30 uur kunt u bij de sjoelclub in het wijkcentrum terecht. Als u interesse hiervoor heeft, kom dan eens binnen.

Herfstactiviteiten 

Herfstvakantie-activiteiten 

In de herfstvakantie worden er op dinsdag 24 oktober, woensdag 25 oktober en donderdag 26 oktober activiteiten voor kinderen georganiseerd. Wat we precies gaan doen kun je zien op Facebook, op de website en bij het wijkcentrum.

Bingo

Bingo

Iedere maand wordt er een Bingo gehouden op de zondagavond. U kunt, buiten de vele andere prijzen, ook de winnaar worden van de Hoofdprijs. De zaal is open om 18.30 uur en de Bingo start om 19.30 uur. Kinderen onder de 16 jaar mogen alleen binnen onder begeleiding van een volwassene. 

De data voor de bingo zijn: 17 september, 29 oktober, 26 november en 17 december

fitgym-logo

Fitgym

Elke dinsdagmiddag vanaf 5 september van 11:30 t/m 12:30 uur is er fitgym onder leiding van docente Mevr. W.G. Romijn. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen, zoals: ballen, ringen, hoepels enz. En dit alles op muziek. Na afloop is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken. U kunt vrijblijvend een les mee doen want de 1eles is gratis. U  bent van harte welkom. Voor meer informatie en opgave kunt u terecht bij WijZ, tel. 038-8515700.

knutselen

Kaarten maken en knutselen voor volwassenen

Vind u het leuk om kaarten te maken? Wij geven u die gelegenheid onder het genot van een kopje koffie of thee. Iedere woensdagmiddag van 13.30 – 15.30 uur in wijkcentrum Bestevaer. De kosten zijn € 2,00 per keer inclusief een kopje koffie of thee en exclusief materiaal. Wij helpen u graag en staan open voor nieuwe ideeën. De 1e keer is 6 september.

Bridge

Bridge

Al meer dan 25 jaar wordt er op woensdagmiddag bridge gespeeld in wijkcentrum Bestevaer van 13.30 – 17.00 uur. Het is een erg gezellige club en we spelen in één van de mooie zalen van het enkele jaren geleden gerenoveerde wijkcentrum. We willen graag ons ledenbestand uitbreiden. Daarom nodigen wij u uit om eens te komen kijken en nog beter om eens mee te spelen. U bent vrij om een paar weken mee te doen, Zonder de verplichting om meteen lid te worden. Voor meer informatie: Wilbert van Mameren, Tel 038-4228842 en Jan Achterhof tel 038-4531816. De 1e keer is op 6 september.

dammen

Damclub Zwolle

Damclub Zwolle is 4 september weer aan het nieuwe damseizoen begonnen. Wie meer wil weten over de vereniging of over de damsport in het algemeen kan contact opnemen met H. Mensink tel. 4223195 en uiteraard kunt u geheel vrijblijvend eens komen kijken (of meespelen) op een clubavond die begint om 19.30 uur.

 

sjoelen

Zwolse Sjoelvereniging

Wij willen met deze advertentie u er op attent maken dat er iedere dinsdagavond gesjoeld wordt in de Bestevaer.

Dit doen wij in 2 groepen, de 1e groep sjoelt van 19 uur tot 21 uur en de 2e groep sjoelt van 21 uur tot 23 uur.

De sjoelavonden beginnen op de 1e dinsdag van september en eindigen eind mei.

Wordt lid van onze vereniging en je mag Gratis 2 avonden meespelen. Na de 2e gratis avond moet je beslissen of je lid wilt worden. De contributie bedraagt slecht 6 euro per maand dat kan dus geen drempel zijn. Hopelijk kunnen wij u begroeten in het nieuwe seizoen. Voor vragen kunt u terecht op onderstaand telefoonnummer of emailadres.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur Zwolse sjoelvereniging.   Secretariaat: G. Schlosser, telefoon 038-4211837, Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

countryline

Country Line Dansen

Mijn naam is Antje Bosvelt
 
Ik ben 65 jaar oud en ik woon in Zwolle en doe al meer dan 20 jaar aan country line dansen. Ook heb ik een paar jaar les gegeven.
 
In september start ik met de lessen en dan wil ik jullie laten zien hoe leuk (country) line dansen is. Als jullie komen en dat hoop ik echt, trek dan schoenen aan met een gladde zool. 
 
De 1e les is op vrijdagmiddag 8 september van 14.00 – 15.00 uur. Kosten € 4,50 per les.
 
Aanmelden kun je je bij wijkcentrum Bestevaer, Trompstraat 10b, tel. nr. 038-4538186 of via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Het zou geweldig zijn als er een hoop mensen komen.

 majorette

NIEUW!!!

Vanaf 4 april 2017 wordt er iedere dinsdagavond (en bij voldoende deelname ook in de schoolvakantie muv de zomervakantie) in wijkcentrum Bestevaer, Trompstraat 10b van 18:30 tot 19:30 uur Majorettes les gegeven door Annet voor jong en oud. Kinderen vanaf 6 jaar.
Graag opgeven via 06-10506269.of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ervaring is niet nodig.

Annet begint na de zomervakantie weer op 5 september.

volleybal2014

VOLLEYBAL TOERNOOI
Zaterdag  9 sept. 2017
 
9.00 uur – 18.00 uur
 
Een team bestaat uit minimaal 6, maximaal 8personen (incl. coach)
 
Inschrijfgeld € 10,00per team, minimum leeftijd 16 jaar.
 
Geen team, toch meedoen? Voor € 1,50 ppstellen wij een team samen (bij voldoende aanmelding)
 
Tussen de middag wordt de lunch verzorgd
 
Geef je uiterlijk 26 augustusop in het wijkcentrum of via facebook (reageer op het “evenement”)
 
ohartje  Teamnaam
 
o  hartjeDeelnemers
 
o hartje Naam, tel., e-mail contactpersoon
 
hartjeMaandag 4 sept. 20.00 uur Info + loting (1 -2 pers. per team)

weight watchers

Weight Watchers
Ontdek een Weight Watchers cursus in jouw buurt!
Eet ----- slimmere voedingskeuzes = beter afslanken
Beweeg ----- beweeg meer en beter met jouw programma op jouw maat
Leef ----- leer jezelf op 1 zetten want een gezonde geest maakt gezonde keuzes
Elke dinsdag vanaf 9.00 uur in het wijkcentrum
Coach: Margreet.
Voor verdere info: 0900-2026060 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 blokfluit
Gezellig samen muziek maken
Muziek maken vinden wij (55-plussers) leuk, optreden niet. Dus spelen we elke week met een groepje mensen op diverse blokfluiten, sopraan, alt, tenor en bas. Wilt u meespelen? U bent van harte welkom. Het repertoire is heel verschillend: volksmuziek uit diverse landen, swing, klezmer, maar net zo goed barokke dansen, fuga’s e.a. Speelt u nog niet zo lang of bent u al meer gevorderd? U bent altijd welkom.
We spelen in twee speelgroepen van verschillend niveau gedurende een uur in de week op dinsdagmorgen (9.15 u. resp. 10.15 u.). Kom eens langs in wijkcentrum Bestevaer aan de Trompstraat / Wipstrik. U kunt meteen meespelen als u uw instrument meeneemt. Informatie kunt u krijgen bij onze inspirerende dirigente Susanne Gersch: tel. 038-4651603 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De 1e keer na de vakantie is
19 september
 schilderen
Schildercursus
1x in de 14 dagen op donderdagmorgen is er een schildercursus o.l.v. Frans.
Info over deze cursus kunt u krijgen via tel. Nr. 038-4540503
De 1e les na de vakantie is op 7 september
 Ja-ik-word-vrijwilliger-Logo
Vrijwilligers gevraagd……..

Zonder vrijwilligers kan een vereniging niet bestaan. Zij zorgen ervoor dat er een drankje wordt ingedaan, de kinderen worden geholpen met knutselen, het gras wordt gemaaid, activiteiten worden georganiseerd, de speeltoestellen worden onderhouden, de verlichting wordt gerepareerd, de toiletten worden schoongemaakt, etc. etc. etc.

Kortom, we kunnen uw hulp goed gebruiken bij allerlei zaken! En... het geeft een voldaan gevoel als we samen weer een mooie klus geklaard hebben!

Wilt u, eenmalig of misschien regelmatig, helpen? Neem dan eens contact op met het wijkcentrum. Ons telefoonnummer is 038 – 4538186 of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor klusjes in de speeltuin kunt u zich ook laten toevoegen aan de groepsapp. U krijgt dan een uitnodiging als er een klus gepland staat. U bent dan vrij om hieraan mee te helpen.

 

Copyright 2012 ---Lex Bakker(info@aabakker.nl)