Nieuwsbrief van Wijkvereniging Wipstrikkwartier(nr. 21) 
 
 hamer
Algemene ledenvergadering
Bij deze nodigen wij alle leden van Wijk - en speeltuinvereniging Wipstrikkwartier van harte uit voor de Algemene Ledenvergadering op Woensdag 19 april 2017 om 20.00 uur.
De jaarverslagen en de agenda voor deze vergadering liggen 1 week van tevoren ter inzage in het wijkcentrum. 
Naast de reguliere agendapunten, zal deze avond een nieuwe voorzitter verkozen worden. Het bestuur is momenteel in gesprek met een aantal kandidaten en hoopt deze avond een geschikte kandidaat aan u voor te stellen.
Zijn er zaken die volgens u noodzakelijk zijn om op de ALV te bespreken, dan nodigen wij u uit om dit uiterlijk  5 april 2017 schriftelijk of via e-mail aan het bestuur kenbaar te maken, zodat wij de mogelijkheid hebben deze in de agenda op te nemen.
 
Graag tot ziens op 19 april!
 
 Met vriendelijke groet,
Diny Daenen, secretaris
Namens het voltallig bestuur
 
 
 
NL Doet 2017
 
Afgelopen zaterdag, 11 maart, is er hard gewerkt om de speeltuin en het wijkcentrum weer startklaar te maken voor het komende seizoen. Zo'n 50 vrijwilligers hebben zich ingezet om een flink aantal grotere en kleinere klussen te klaren. Zo is er druk gepoetst, geveegd en geharkt, zijn de speel-toestellen mooi schoongemaakt, een versleten damwand is geheel vervangen, de bloembakken zijn voorzien van fleurige viooltjes en er is veel, heel veel onkruid gewied. De meest in het oog springende klussen waren toch wel het zetten van een gedeeltelijke overkapping bij het terras van het wijkcentrum, de nieuw geplaatste bankjes in de speeltuin en het weghalen van een speelhuisje en de zandbakrand direct naast het wijkcentrum. In de komende weken zal deze zandbak geheel opnieuw opgebouwd worden, zodat de kinderen hier weer veilig kunnen spelen. Momenteel wordt een nieuw te plaatsen speelhuisje opgeknapt en geverfd, zodat deze mooi binnen de uitstraling van de speeltuin past. Wij hopen dan ook op begrip voor deze tijdelijke situatie in de speeltuin.
 
Gedurende de dag hebben de "vrijwilligers achter de vrijwilligers" gezorgd voor een hapje en een drankje. Het is zo gewoon dat de koffie en de broodjes klaarstaan... maar ook hiervoor heeft een aantal mensen zich weer belangeloos ingezet! 
Als kers op de taart zijn de "klussende" vrijwilligers van lunch voorzien door het College van Burgemeester en Wethouders. Burgemeester Meijer serveerde de soep en de wethouders deelden de broodjes rond. Zij hebben er na de lunch voor gezorgd dat alles weer netjes is opgeruimd. Zo konden de "klussers" weer snel verder met de laatste loodjes.
 
Wij bedanken alle aanwezigen voor hun belangeloze inzet! We zijn er van overtuigd dat het seizoen niet meer stuk kan na zo'n geweldige start!
 
 
 
Vrijwilligers gevraagd……..

 

 

Zonder vrijwilligers kan een vereniging niet bestaan. Zij zorgen ervoor dat er een drankje wordt ingedaan, de kinderen worden geholpen met knutselen, het gras wordt gemaaid, activiteiten worden georganiseerd, de speeltoestellen worden onderhouden, de verlichting wordt gerepareerd, etc. etc. etc.

 

Kortom, we kunnen uw hulp goed gebruiken bij allerlei zaken! En... het geeft een voldaan gevoel als we samen weer een mooie klus geklaard hebben!

 

Wilt u, eenmalig of misschien regelmatig, helpen? Neem dan eens contact op met het wijkcentrum. Ons telefoonnummer is 038 – 4538186 of via e-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor klusjes in de speeltuin kunt u zich ook laten toevoegen aan de groepsapp. U krijgt dan een uitnodiging als er een klus gepland staat. U bent dan vrij om hieraanmee te helpen.
 dart board

 

Darttoernooi
Op zondag 19 maart wordt er een darttoernooi georganiseerd in ons wijkcentrum.
 
Aanvang 11.00 uur
 
Zaal open om 10.00 uur
 
Kosten € 7,50
 
Het inschrijfgeld is prijzengeld
 
Verdere informatie over het toernooi kunt u krijgen bij wijkcentrum Bestevaer, tel. 038-4538186
 

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

bingo

Bingo 26 maart  

 

 

 

Iedere maand wordt er een Bingo gehouden op de laatste zondagavond van de maand. De hoofdprijs is € 425,00 en de jackpot staat nu op € 225,00. Als je de advertentie van de Bingo op Facebook deelt dan maak je tevens kans op een avond gratis Bingo spelen. De zaal is open om 18.30 uur en de Bingo start om 19.30 uur. Kinderen onder de 16 jaar mogen alleen binnen onder begeleiding van een volwassene. 
 
 
 
 
 
 
De datum van de volgende bingo is: 30 april
 

Palmpasen2011

 

 

 

Palmpasen
 
Zondag 9 april  van 11.00 – 13.00 uur
 
Wat gaan we doen?
 
-palmpasentak versieren
 
-eieren zoeken in de speeltuin
 
-paasknutsel maken
 
-eieren schilderen
 
Misschien komt de paashaas ook nog langs…………..
 
 
Kosten: voor leden gratis, voor niet-leden € 1,00

 

Als je zeker wilt zijn dat je een paashaantje krijgt, moet je je opgeven bij het wijkcentrum. Dat kan door te bellen, 038 - 4538186, of langs te komen en je op te geven of te mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. We leggen dan een paasstok voor jouw apart.

 

 

 

 

 

zwolle

         Tekstvak

 
WIJKDIALOOG 2017 : IK, JIJ, WIJ (K)
Twee jaar geleden we als gemeente samen met een groep wijkbewoners gesproken over de onderwerpen die van belang waren voor de wijk Wipstrik. Parkeeroverlast bleek zo’n thema waar we vervolgens met een aantal bewoners verder mee aan de slag zijn gegaan.
We zijn twee jaar verder. Wat zijn nu, in 2017, de belangrijke onderwerpen die aandacht verdienen?
Kom op dinsdag 11 april naar de wijkcentrum Bestevaer en denk mee!
Aanvang 19.30 uur.
Locatie wijkcentrum Bestevaer, Trompstraat 10B
We beginnen de bijeenkomst met het laten zien hoe wijkbewoners de wijk Wipstrik beoordeeld hebben in het Buurt voor Buurt Onderzoek 2016: wat goed gaat, maar ook wat beter zou kunnen.
Daarna willen we graag met u in gesprek. In overleg met een paar bewoners hebben we er al een paar onderwerpen uitgelicht.
Zo blijft Wipstrik Noord wat achter bij andere wijken als het gaat om het gebruik van duurzame energie. Relatief minder woningen gebruiken bijv. zonne-energie dan in andere wijken. Denkt u er wel eens over na maar vindt u het lastig de goede weg te vinden, dan kunt u in gesprek met Rana Berends van Buurtkracht. Buurtkracht helpt u en uw buren grip te krijgen op het energieverbruik en ondersteunt buurten bij besparingsmogelijkheden. Wellicht ontmoet u dan medebuurtbewoners die ook met energiebesparing aan de slag willen gaan. Informatie over Buurtkracht is ook is te vinden op www.buurtkracht.nl.
Uit het Buurt voor Buurt onderzoek blijkt dat steeds meer mensen zich inzetten voor de buurt. Zo ook bewoners uit de Heemskerkstraat. Corinne Tijsseling, bewoner van de Heemskerkstraat deelt graag haar ervaringen.
Heeft u een idee voor het groen in de openbare ruimte, bijvoorbeeld een fleurige geveltuin, dan zijn een paar wijkbewoners, samen met de wijkbeheerder aanwezig om mee te denken en tips te geven. Kleine budgetten zijn beschikbaar om met een idee aan de slag te gaan.
De parkeerdruk in de wijk wordt niet alleen veroorzaakt door auto’s van bezoekers maar ook door groeiend autobezit van de bewoners zelf. In de wijk zijn een paar bewoners die via Snap Car hun auto delen. Welke ideeën leven onder buurtbewoners over het autogebruik? Denkt u wel eens over het delen van uw (2e) auto? Bent u geïnteresseerd in een klein experiment? Verken met Arnold Helfrich, mobiliteitsmakelaar, de mogelijkheden.
Het samenwonen in een straat is ook niet altijd makkelijk. Het is regelmatig te zien bij de Rijdende Rechter en ook in de Wipstrik doen dergelijke situaties zich voor. Om te voorkomen dat situaties escaleren, kan Buurtbemiddeling worden ingezet. Marianne Grooten van Buurtbemiddeling is aanwezig om samen met u en werkers in de wijk te bespreken hoe overlast tijdig en effectief te bespreken.
Voor informatie over de stappen en resultaten met betrekking tot de aanpak voor verkeer verwijs ik u graag naar de website van de gemeente Zwolle: www.zwolle.nl/wipstrik. Nieuwe meedenkers kunnen zich melden bij de wijkmanager Hanneke Valkeman, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
koningsdag

Koningsdag 27 april

 Programma: 
KLEURWEDSTRIJD
kleurwedstrijdHaal je kleurplaat bij COOP of het Wijkcentrum. Lever hem op Koningsdag in.
  10.00 – 11.00 WELKOM
Wij heten u van harte welkom! U krijgt van ons een kopje koffie of thee. Wij zorgen voor een oranjebittertje en een versnapering in stijl. Aanmelden is niet nodig.
10.30 – 12.00 KIDS-6-KAMP
wa en maxima    
Alle kinderen van 2 t/m 10 jaar kunnen meedoen aan een uitgebreid spelprogramma. Voor de winnaars is er in elke categorie een trofee. We sluiten om 12.00 af met gratis frietjes! Aanmelden is niet nodig.
 
 
 11.00 –  13.00 HIGH TEA                                      
high tea

Voor € 2,00 geniet u van onbeperkt thee of koffie en vele lekkernijen in ons eigen restaurant. Aanmelden vóór 20 april; in het wijkcentrum of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

peuterdag

 

 

oosterenkschool

Grote Peuter Dag op De Oosterenk

Vrijdagochtend 7 april, van 9.00 tot 11.30 uur, zijn peuters en ouders/verzorgers welkom op De Oosterenk. De Grote Peuter Dag wordt jaarlijks georganiseerd op alle basisscholen van Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio. De Grote Peuter Dag is een leuke ochtend met activiteiten waarmee peuters op een speelse manier kennismaken met de basisschool. Uiteraard mogen hun ouders/verzorgers ook meekomen om kennis te maken, vragen te stellen, zich te laten informeren en de school te bekijken. Een belangrijk moment dus voor peuters en hun ouders/verzorgers die een goede basisschool willen kiezen!

 
Op De Oosterenk wordt u ontvangen en rondgeleid door leerlingen van groep 8. In het speellokaal wordt peutergym gegeven en uw kind kan natuurlijk mee gymmen. U kunt in gesprek met ouders, leerkrachten en directeur van de school. Proef de sfeer van ons gezellige, knusse schoolgebouw met het lommerrijke schoolplein in de prachtige wijk De Wipstrik. Meer informatie over de Grote Peuter Dag:  Sitewww.grotepeuterdag.nl
Facebook: www.facebook.com/GrotePeuterDag
 Twitter: www.twitter.com/GrotePeuterDag Meer  informatie over De Oosterenk: De Oosterenk Herfterweg 1, 8023 DJ Zwolle, 038 4535 682, directeur Manon Kesseling

Site: www.oosterenk.nl

 

kunstkring

 

Expositie Kunstkring Zwolle
 
Op zaterdag 29 april houdt de Kunstkring Zwolle een expositie in het wijkcentrum van 11.00 – 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom, de toegang is gratis.

 

 fototoestel

 

Lezing fotografie door Douwe Reitsma

 

Beste wijkbewoners,
 
Mijn naam is Douwe Reitsma en ik woon sinds 1975 op het De Ruyterplein, Wipstrik.
 
Mijn hobby is fotograferen en als ik even een uurtje vrij ben kun je mij dan vaak in de natuur vinden.
 
Dat hoeft niet ver weg te zijn, want in park de Weezenlanden, de Nooterhof, het Westerveldse bos en achter de Isalakliniek is volop natuur te vinden. En rondom Zwolle is ook genoeg te zien, b.v. in de Mastenbroekerpolder. De Veluwe heeft ook een grote aantrekkingskracht op mij. De edelherten en zwijnen zijn heel bijzonder. Op dinsdag 9 mei a.s. wil ik jullie dan ook graag iets laten zien over de natuur in Nederland. Dit gaat van bladluis tot edelhert en alles wat er tussen zit, nou ja alles? Bloemen, vlinders, insecten, vogels, zoogdieren etc., een gevarieerde avond wordt het zeker! Ik hoop u op dinsdag 9 mei a.s. dan ook in het wijkcentrum te zien. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De lezing is van 20.00 uur tot ongeveer 22.00 uur.

 

 

 

 bridge

Bridge

 

Al meer dan 25 jaar wordt er op woensdagmiddag bridge gespeeld in wijkcentrum Bestevaer van 13.30 – 17.00 uur. Het is een erg gezellige club. We willen graag ons ledenbestand uitbreiden. Daarom nodigen wij u uit om eens te komen kijken en nog beter om eens mee te spelen. U bent vrij om een paar weken mee te doen, Zonder de verplichting om meteen lid te worden. Voor meer informatie: Wilbert van Mameren, Tel 038-4228842.
 

 

 politie

Gemeente-Zwolle

Spreekuur
Vanaf december 2016 is er een twee wekelijks spreekuur van de Gemeente en de Wijkagenten in het wijkcentrum. Het spreekuur is van 10 tot 11 uur in de oneven weken.
Een afspraak maken is niet nodig.
De eerstvolgende keren zijn 27 maart en
10 april 2017
 sjoelen
Ouderensoos
Heeft u zin om een middag gezellig te komen sjoelen dan is de oudersoos op de maandagmiddag beslist iets voor u.
  
Elke maandag vanaf 13.30 uur kunt u bij de sjoelclub in het wijkcentrum terecht. Als u interesse hiervoor heeft, kom dan eens binnen.
 

Fitgym

 

Elke dinsdagmiddag van 11.30 -12.30 uur is er fitgym onder leiding van docente W.G. Romijn. Er worden geen grondoefeningen gedaan maar wel veel balspellen. En dit alles op muziek. Na afloop is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken. U kunt vrijblijvend een les mee doen want de 1eles is gratis. U   bent van harte welkom. Voor meer informatie en opgave kunt u terecht bij WijZ, tel. 038-8515700.

 

Copyright 2012 ---Lex Bakker(info@aabakker.nl)