Nieuwsbrief van de Wijkvereniging Bestevaer(nr. 17)

 

Palmpasen2011 

 

 
 
Palmpasen
Zondag 20 maart organiseert wijkcentrum Bestevaer Palmpasenmiddag. We beginnen om 11.00 uur in het wijkcentrum. Daar krijg je een palmpasenhaantje die je in het wijkcentrum kunt versieren, maar je mag ook je step of fiets versieren! Wij zorgen voor alle benodigde spullen. Daarna kunnen alle kinderen eieren zoeken die verstopt zijn in de speeltuin. Ook kun je een paasknutsel maken. De paashaas is er ook en je kunt met de paashaas op de foto. Natuurlijk is er voor iedereen na afloop een verrassing, dus allemaal meedoen en neem je vriendje of vriendinnetje mee.
Als je zeker wilt zijn dat je een paashaantje krijgt, moet je je opgeven bij het wijkcentrum. Dat kan door te bellen, 038 - 4538186, of langs te komen en je op te geven of te mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. We leggen dan een paasstok voor jouw apart.
Deze middag duurt tot ongeveer 13.00 uur en is voor leden van de wijk en speeltuinvereniging helemaal gratis, niet-leden betalen 1 euro.
 
zwerfboek 

 

Kinderzwerfboek-station bij Wijkcentrum Bestevaer!

Een Kinderzwerfboek-station bij Wijkcentrum de Bestevaer; het is bijna zover! Tijdens de Palmpasen-activiteit, op zondag 20 maart, wordt het Kinderzwerfboek-station geopend. Een Kinderzwerfboek-station is een kast gevuld met kinderzwerfboeken. Je kan hier een boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen. Of je kan er een eigen boek brengen dat een ander kind mag lezen.

Kinderzwerfboek is een initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp. Het idee van Kinderzwerfboek is simpel: kinderboeken met een zwerfsticker worden overal achtergelaten. Bijvoorbeeld op de kinderboerderij, in Kinderzwerfboek-stations, wachtruimtes, buurthuizen, etc. Voor meer informatie: www.kinderzwerfboek.nl

Oproep aan jou! Neem met Palmpasen een boek mee dat je niet meer leest!

Locatie & tijd: Wijkcentrum Bestevaer,

zondag 20 maart, 11.00-13.00 uur.

 

 
 oosterenkschool
Beeldmerk Grote Peuter Dag
 
 
 
 
 

Grote Peuter Dag op De Oosterenk

 Vrijdagochtend 8 april, tussen 9.00 – 11.30 uur, zijn peuters en ouders/verzorgers welkom op De Oosterenk. De Grote Peuter Dag wordt jaarlijks georganiseerd op alle basisscholen van Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio. Het is voor peuters een leuke en actieve kennismakingsochtend. Ouders/verzorgers kunnen zich laten informeren, vragen stellen en de school bekijken. Een belangrijk moment voor ouders/verzorgers die voor hun kind een goede basisschool willen kiezen!

 Op De Oosterenk wordt u ontvangen en rondgeleid door leerlingen van groep 8. In het speellokaal wordt peutergym gegeven en uw kind kan natuurlijk mee gymmen. U kunt in gesprek met ouders, leerkrachten en directeur van de school. Proef de sfeer van ons gezellige, knusse schoolgebouw met het lommerrijke schoolplein in de prachtige wijk De Wipstrik.

Meer informatie over de Grote Peuter Dag:

Facebook: www.facebook.com/GrotePeuterDag

Twitter: www.twitter.com/GrotePeuterDag

Meer  informatie over De Oosterenk:

De Oosterenk – Herfterweg 1, 8023 DJ Zwolle, 038-4535682, directeur Albert van Wijk

Site: www.oosterenk.nl 


 
 kunstkring

Kunstuitleen in wijkcentrum Bestevaer

Kunstkring Zwolle organiseerd 23 april een uitleen expositie in wijkcentrum Bestevaer in de Trompstraat 10b in Zwolle.

Wilt U kunst lenen?

Bent U iemand die: 

* Geniet van kunst

* Houdt van afwisseling of even wil wennen

   aan een kunstwerk

 * de (amateur) kunstenaar een warm hart

    toedraagt

 * een kunstaankoop niet kunt doen door 

   een klein budget

Voor slechts 5 euro per maand heeft U een kunstwerk van Uw keuze in huis. De helft van het geld wordt voor U gespaard.

De Prijs van het lenen is niet afhankelijk van de afmetingen of aard van het kunstwerk.

De exposerende kunstenaars zijn dit keer: Mattijs Bredewold, Marjan Broekhuis, Diederik Haveman, Emmy Christ, Jeffrey Koopman,Martin Graveth.

De kunstenaars zijn 23 April aanwezig van 11.00 tot 16.00 uur. 

 
bingo

 

Zondag 20 maart

HOOFDRONDE € 300,-

 

de zaal is open om 18.30 u. en de

bingo begint om 19.30 u.
 
De hoofdprijs is 300 euro
 
Er zijn extra hoofdprijzen: een televisie, boodschappentassen en vleesschotels
 
 
Kinderen onder de 16 jaar mogen
alleen binnen onder begeleiding van een
volwassene.
 
 
Er worden 15 rondes gespeeld. Met een boekje speelt u 15 rondes voor 7,50 euro. Een boekje van 3 hoofdrondes kost 5 euro.
Het 1e kopje koffie of thee is gratis
 Als u onze bingo op Facebook deelt dan maakt u kans op een avond gratis bingo spelen
 

 

 
 
weallove 

DANSEN OP

MUZIEK UIT DE JAREN 80 en 90

 

ZATERDAG 16 APRIL

AANVANG 20.00 UUR

ENTREE: BIJ VOORVERKOOP

€ 7,50, AAN DE ZAAL € 10,00


 volleybal2014
Volleybaltoernooi zaterdag 21 mei

Het duurt nog wel even maar op zaterdag 21 mei is er weer het jaarlijkse volleybaltoernooi bij wijkcentrum Bestevaer. Iedereen kan meedoen: een volleybalteam bestaat uit minimaal 6 personen en maximaal 8 personen waarvan minimaal 2 dames moeten zijn.

Je hoeft geen prof volleyballer te zijn; gezelligheid en sportiviteit zijn belangrijker.

Je kunt je als team opgeven via de website, via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch, tel. 038-4538186.

 
 
Even voorstellen ...............
Beste wijkbewoners! Ik ben Vanessa Velthuis. Op 22 feb heb ik mij "officieel" bij het bestuur mogen voegen. Ik ben geboren en getogen in deze gezellige wijk. Sinds 2004 wonen mijn man en ik op ons eigen stekkie, bij pa en ma om de hoek. In 2012 is onze dochter geboren en sindsdien is het belang van vrijwilligers en de wijkvereniging ons steeds duidelijker geworden. Wie onderhoudt er anders mijn mooie voortuin?! Ik hoop dat ik binnen het bestuur een toevoeging kan zijn met een stem namens de jonge ouders, waar onze wijk er velen rijk van is. Als speerpunt heb ik de speeltuin. Koesteren wat we hebben en ervoor zorgen dat er nog veel generaties veilig en plezierig kunnen spelen!
 
 
Wij zijn Jessica de Vries (33 jaar) en Mariska van der Veer (33 jaar) sinds kort zitten wij in het bestuur voor het jeugdwerk.
Al vele jaren zijn wij vriendinnen en wonen al een langere tijd in de wipstrik. In onze jeugd hebben wij vele uren door gebracht in het wijkcentrum/speeltuin, wij hebben nu zelf jongere kinderen in de leeftijden van 3 t/m 6 jaar En vinden het daarom belangrijk dat er genoeg aandacht is voor de jeugd in de wipstrik.
 
"Aangenaam kennis te maken! Mijn naam is Henricus Niezink en woon alweer 6 jaar op een steenworp afstand van de de Bestevaer. Sinds enkele jaren woon ik samen met Corinne. In het dagelijks leven werk ik bij Condor Carpets in Hasselt. De wijk- en speeltuinvereniging was voor mij als 'nieuwkomer' in de Wipstrik nog redelijk onbekend terrein. Ik hoop dat we nog meer 'nieuwkomers' kunnen motiveren om deel te nemen aan activiteiten van de vereniging. "
 
 
 
 
 
 
logo koningsdag

Koningsdag 27 april

27 april vieren we natuurlijk ook in de Wipstrik weer Koningsdag. Omdat de Koning in Zwolle komt, willen ook wij het grootser aanpakken!
Zowel op 27 april, als bij de voorbereidingen kunnen we jullie hulp goed gebruiken. Lijkt dat je leuk? Laat het ons weten! Geef het even aan in het wijkcentrum of mail naar:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Laat ons weten waarmee je zou willen helpen:
Voorbereidingen:  Posters rondbrengen, figuurzagen, schilderen, spullen verzamelen voor de spellen …. …. …. ….
Heeft u misschien nog foto's e.d. van bezoeken van het Koningshuis naar Zwolle. Mogen wij die dan gebruiken voor een collage?
Op 27 april: Spellen begeleiden op de Kids-6-kamp, ranja uitdelen, Catering in ons eigen “high-tea restaurant”…. …. ….
Kinderen kunnen tussen 9 en 11 uur een plekje zoeken in de speeltuin voor de kleedjesmarkt. Geef je hiervoor op in het wijkcentrum.
 
Creatieve ideeën zijn ook van harte welkom!
 

 

 

 

 
Copyright 2012 ---Lex Bakker(info@aabakker.nl)