Nieuwsbrief van de Wijkvereniging Bestevaer(nr. 8)

Voor u ziet u de activiteitenkrant 2014 - 2015 van wijkcentrum Bestevaer. Hierin staan alle activiteiten die georganiseerd worden. Wilt u aan een van deze activiteiten meedoen dan kunt u contact opnemen met het wijkcentrum, tel. 038 - 4538186 of mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U mag ook langskomen bij het wijkcentrum.

Wij wensen u veel leesplezier.

 

  

Rommelmarkt 11 oktober
 
 
 
(ook kleding en kinderspeelgoed)

 

 

 

Zaterdag 11 oktober wordt er een rommelmarkt georganiseerd waarvan de opbrengst  bestemd is voor de kindercarnavalsclub. De rommelmarkt is van 10.00 - 15.00 uur.

 

 

 

U kunt uw tafel al klaarmaken vanaf 8.30 uur. Een tafel van 75 cm breed en 185 lang kost 10,00 euro en een tafel van 80 cm breed en 120 cm lang kost 7,50 euro. Heeft u zelf nog spullen staan die u wilt wegdoen, geen probleem, wij halen het bij u op. De opbrengst gaat dan het kindercarnaval.

 

 

 

U kunt zich opgeven bij het wijkcentrum, tel. 038 - 4538186 of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Tot ziens op 11 oktober!!
 

Potspel (kassie stoten)

 

Vrijdag 31 oktober om 19.00 uur. Je kunt je hiervoor opgeven tot 31 oktober 18.30 uur. Daarna is de loting zodat we om 19.00 uur kunnen beginnen. Er kunnen maximal 40 personen aan meedoen. Vol is vol!! Je hoeft niet perse een goede biljarter te zijn om mee te doen. Ook vrouwen kunnen hieraan meedoen. Gezelligheid staat voorop. 

 

 

 

De kosten zijn 3 euro.
 

biljarten 

Biljarten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biljartclub “de Wipstrik” is elke maandagavond actief in het wijkcentrum. Zij is haar competitie op 18 augustus begonnen. Voor meer informatie kunt u op de maandagavond terecht. Momenteel is er een ledenstop. Vanaf 19:30 uur is de biljartclub aanwezig.

 

 

 

 ouderensoos

Ouderensoos

 

Heeft u zin om een  middag gezellig te komen sjoelen of klaverjassen dan is de oudersoos op de  maandagmiddag beslist iets voor u.

 

Op 1 september vanaf 13.30 uur kunt u bij de sjoelclub in het wijkcentrum terecht. Als u interesse hiervoor heeft, kom dan eens binnen!

 

Ook op 1 september begint de kaartclub weer om 13.30 uur. Zij kunnen nog wat kaarters gebruiken. Kom eens binnen, misschien is het wat voor u.

 

 

Buurthulp

 

Bent u op leeftijd? Heeft u hulp nodig voor een klus(je) in of om uw huis? De buurthulppost helpt u op vrijwillige basis! Twijfel niet en bel (038) 453 81 86 en wij zorgen ervoor dat uw klus gedaan wordt!

 

 

 

 

 

 

 

Bereikbaar: dinsdag en donderdagochtend van 10.00 – 11.30 uur.

 

 

 

 

Woensdagmiddagclub

 

Elke woensdagmiddag van 14:00-15:30 uur is er een club voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Er wordt van alles gedaan, van kleien tot een spelletjes- middag of sporten buiten in de speeltuin. Ook is er regelmatig op deze middag KINDERBINGO!!. De eerste clubmiddag is in september, maar dit wordt ook nog bekend gemaakt op de affiches. De kosten zijn € 0,50 euro per keer (de kinderbingo kost € 1,50)

 

 

 

Herfstactiviteiten 

 

 

Herfstvakantie-activiteiten

 

In de herfstvakantie worden er op dinsdag 14 oktober, woensdag 15 oktober en donderdag 16 oktober activiteiten voor kinderen georganiseerd. Wat we precies gaan doen kun je zien op de affiches die rond die tijd bij de scholen hangen, op de website en bij het wijkcentrum.

 

 voetbal

Actief op woensdagmiddag

 

Voor wie, waar en  wanneer:

 

Voor kinderen en jongeren. Elke woensdagmiddag rond wijkcentrum Bestevaer en op het  voetbalveld van 15.00 - 17.00 uur

 

Contactpersoon: David Tsenodi

 

 spaanse-les

Spaanse les

 

Er zijn 2 groepen Spaanse les: een beginners en een gevorderden. Ook gaan deze groepen weer  verder met hun lessen. Het is moeilijk om in een van deze groepen aan te haken, maar als u echt mee wilt doen dan kunt u contact opnemen met de  lerares. Zij kan dan aan de hand van dat gesprek bekijken in welke groep u zou kunnen mee doen. U kunt hiervoor bellen naar het wijkcentrum, tel   038-4538186

 

De lessen beginnen weer op 1 september

 

  

body-balance

Body Balance

 

 

 

 

Elke donderdag om 9.30 uur geef ik in het wijkcentrum groepsles Balance. Balance  is een work-out op prachtige muziek. We doen oefeningen uit de Yoga, Pilates en Tai-chi. Je hoeft niet bang te zijn voor al te ingewikkelde houdingen en  bewegingen, want de les wordt aangepast aan het niveau van de deelnemers.

 

 

 

Je zult merken dat je na het volgen van enkele lessen sterker in je schoenen staat, soepeler wordt in spieren en   gewrichten, een betere houding krijgt en een betere coördinatie en balans krijgt. Niet te vergeten: je buik en onderrug worden getraind. Na al het werk is er aan het eind van de les tijd voor ontspanning. Je verlaat de les ontspannen en ontstrest.

 

 

 

Zorg dat je sportkleding aanhebt waar je ruim in kan bewegen. We doen de les op blote voeten. Een vest en warme sokken zijn fijn voor de laatste 10 minuten van de les.

 

 

 

Neem een handdoekje mee en een flesje water.

 

 

 

Meedoen aan een les kost 3 euro

 

 

 

Tot ziens, Marlies

 

 burendag

Burendag

 

 

 

 

 

Het is weer zover: Burendag is in aantocht. Heel Nederland viert Burendag. Dit jaar op zaterdag 27 september. Het wijkcentrum doet dit jaar ook weer mee. Op deze dag zal de speeltuin officieel geopend worden. Ook gaan we dit jaar weer met enkele vrijwilligers de speeltuin een onderhoudsbeurt geven. Onkruid wieden, snoeien, speeltoestellen schilderen enz. Als afsluiting is er dan 's avonds een gezellige feestavond. Onze bedoeling is om zoveel mogelijk mensen bij elkaar te brengen en dan gezamenlijk de handen uit de mouwen te steken. De Burendag begint om 10.00 uur. Heeft u zin om mee te doen? Geef u dan op en we zien u graag op 27 september!

 

Bingo

Bingo 28 september  

 

 

 

Iedere maand wordt er een Bingo gehouden op de zondagavond. U kunt, buiten de vele andere prijzen, ook de winnaar worden van de Hoofdprijs. De zaal is open om 18.30 uur en de Bingo start om 19.30 uur. Kinderen onder de 16 jaar mogen alleen binnen onder begeleiding van een volwassene. 

 

 

 

Er worden 15 rondes gespeeld. Met een boekje speelt u 15 rondes voor € 7,50. Een boekje van 3 voor de hoofdronde kost € 5,00

 

 

 

De data voor de bingo zijn: 26 oktober, 30 november, 21 december, 25 januari, 22 februari, 29 maart en 19 april

 

fitgym-logo

Fitgym

 

Elke dinsdagmiddag vanaf 2 september van 11:45 t/m 12:45 uur is er fitgym onder leiding van docente Mevr. W.G. Romijn. Er worden grondoefeningen op matjes gedaan en er wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen, zoals: ballen, ringen, hoepels enz. En dit alles op muziek. Na afloop is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken. U kunt vrijblijvend een les mee doen want de 1eles is gratis. U   bent van harte welkom. Voor meer informatie en opgave kunt u terecht bij WijZ, tel. 038-8515700.

 

knutselen

Kaarten maken en knutselen voor volwassenen

 

Vind u het leuk om kaarten te maken? Wij geven u die gelegenheid onder het genot van een kopje koffie of thee. Iedere woensdagmiddag van 13.30 – 15.30 uur in wijkcentrum Bestevaer. De kosten zijn € 1,50 per keer, niet leden betalen € 2,00 inclusief koffie en thee en exclusief materiaal. Wij helpen u graag en staan open voor nieuwe ideeën. De 1e keer is in september maar de precieze datum wordt vermeld op de website

 

Anny.

 

Bridge

Bridge

 

Al meer dan 25 jaar wordt er op woensdagmiddag bridge gespeeld in wijkcentrum Bestevaer van 13.30 – 17.00   uur. Het is een erg gezellige club en we spelen in één van de mooie zalen van het enkele jaren geleden gerenoveerde wijkcentrum. We willen graag ons ledenbestand uitbreiden. Daarom nodigen wij u uit om eens te komen kijken en nog beter om eens mee te spelen. U bent vrij om een paar weken mee te doen, Zonder de verplichting om meteen lid te worden. Voor meer informatie: Wilbert van Mameren, Tel 038-4228842 en Jan Achterhof tel 038-4531816. De 1e keer is op 3 september.

 

Aerobics

Aerobics

 

Iedere maandagmorgen van   9.30 – 10.30 uur is er aerobics in het wijkcentrum. In deze lessen wordt aan beenoefeningen en buikspieren gedaan, goed voor je conditie en je valt er flink vanaf.

 

Informatie en opgave kan bij Linda tel. 06-45271146 of 038 – 4543411 of bij het wijkcentrum. De kosten zijn

 

€ 2,50  per les. Er zijn geen inschrijfkosten.

 

dammen

Damclub Zwolle

 

Damclub Zwolle is 1 september weer aan het nieuwe damseizoen begonnen. Wie meer wil weten over de vereniging of over de damsport in het algemeen kan contact opnemen met H. Mensink tel. 4223195 en uiteraard kunt u geheel vrijblijvend eens komen kijken (of meespelen) op een clubavond

 

sjoelen

Zwolse Sjoelvereniging

 

Wij willen met deze advertentie u er op attent maken dat er iedere dinsdagavond gesjoeld wordt in de Bestevaer.

 

Dit doen wij in 2 groepen, de 1e groep sjoelt van 19 uur tot 21 uur en de 2e groep sjoelt van 21 uur tot 23 uur.

 

De sjoelavonden beginnen op de 1e dinsdag van september en eindigen eind mei.

 

Wordt lid van onze vereniging en je mag Gratis 2 avonden meespelen. Na de 2e gratis avond moet je beslissen of je lid wilt worden. De contributie bedraagt slecht 6 euro per maand dat kan dus geen drempel zijn. Hopelijk kunnen wij u begroeten in het nieuwe seizoen. Voor vragen kunt u terecht op onderstaand telefoonnummer of emailadres.

 

Met vriendelijke groet,

 

Het bestuur Zwolse sjoelvereniging.   Secretariaat: G. Schlosser, telefoon 038-4211837, Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

salsa

 

" Se Baile Salsa”, cursus Salsa, in wijkcentrum Bestevaer

 

                                                                                                        

Start nieuw seizoen salsa cursus

 Proefles

 

Op vrijdag 5 september en maandag 8 september starten we het seizoen met een proefles. Geheel vrijblijvend kan je kennismaken met de basispassen van de merengue, salsa en bachata. Kom je alleen of met je partner, maakt niet uit, iedereen is van harte welkom. En is niet aan leeftijd gebonden.
 
Na afloop van de proeflessen kun je je inschrijven voor de reguliere cursus. Dit kan ook bij de eerste reguliere les.

 

Reguliere cursus

 
De reguliere cursus start op vrijdagavond 12 september.
 
De cursus bestaat uit 10 lessen van 1 uur en kost 70 euro per persoon.
 
Je hebt de keuze om les te volgen op maandag of op vrijdag.
 
* beginners: 19.30 - 20.30 uur (maandag en vrijdag)
 
 
 
* gevorderden: 20.30 - 21.30 uur (maandag en vrijdag)

 

Vrij dansen

 
Na afloop van de lessen is er ruimte voor vrijdansen
 
Maandag: 21.30 - 22.30 uur
 
Vrijdag: 21.30 - 0.00 uur
 
Ons motto is: "'Niet de prestatie maar het plezier in het dansen staat voorop""
 
'We hopen je te verwelkomen op een van onze lessen.
 
Voor meer informatie zie onze website: www.sebailesalsa.nl
 

Welkom namens het team, Se baile Salsa.

 

 

 

vrijwilliger-worden

Vrijwilligers gevraagd……..

 

Het bestuur is druk bezig om een “evenementencommissie” op te zetten; een groep mensen die verschillende activiteiten gaat voorbereiden en uitvoeren. Wij zoeken o.a. mensen voor de volgende activiteiten:

 

  • Volleybaltoernooi
  • Horroravond (voor kinderen van 7 - 13 jaar)
  • Koningdag
  • Intocht Sinterklaas

 

Lijkt u dit leuk, neem dan eens contact op met het wijkcentrum. Ons telefoonnummer is 038 – 4538186 of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

agenda-icoon

Agenda 2014 – 2015

 

 

 

Horroravond  (datum nog niet bekend)

 

 

 

Prinsenbal  15 november

 

 

 

Sinterklaas 22 november

 

 

 

 

 

 

 

Krokusvakantie-activiteiten 22 febr. - 2 maart

 

 

 

Carnaval

 

 

 

Carnavalsoptocht

 

 

 

NL Doet 22 maart

 

 

 

Palmpasen 28 maart

 

 

 

Koningsdag 27 april

 

 

&nbs

Copyright 2012 ---Lex Bakker(info@aabakker.nl)