Nieuwsbrief van de Wijkvereniging Bestevaer(nr. 5)

hamer 

 Ledenvergadering

Op woensdag 9 april houdt de wijk – en speeltuinvereniging Wipstrikkwartier haar jaarlijkse ledenvergadering. Het bestuur nodigt haar leden en donateurs daarvoor uit. Op deze avond zal het bestuur verantwoording afleggen over de activiteiten in het jaar 2013. De schriftelijke verslagen zullen ter inzage liggen in wijkcentrum Bestevaer, minimaal 1 week van tevoren.

De ledenvergadering begint om 20.00 uur

 

Palmpasen2011 

Palmpasen

Zondag 20 april is het palmzondag. Daarom organiseren wij voor alle kinderen van 4 t/m 10 jaar een activiteit op zaterdagmiddag 12 april. We gaan eerst een palmpasenhaan versieren en daarna zijn er allemaal eieren verstopt in de speeltuin die de kinderen op mogen zoeken. Wie de meeste eieren vindt, krijgt een prijsje. De paashaas is er ook en je kunt met hem op de foto. Na afloop krijgt ieder een chocoladehaasje.

 

 

 

 

 

 

 

 Koningsdag

 Op zaterdag 26 april wordt er rond het wijkcentrum Koninginnedag gevierd met verschillende spelletjes voor de kinderen.

 
We beginnen ’s morgens om half 11 met het oplaten van de ballonnen door de kinderen.
 
Daarna zijn er kinderspelen in de speeltuin.
Er is van alles: o.a. springkussen, stormbaan, trampoline, verfcentrifuge, buttons maken en schmienken. Ook is de limokoe er voor de ranja, kun je pannenkoekjes of popcorn eten en mag je slaan op de pinata. De activiteiten zijn allemaal gratis en zijn voor kinderen van 4 – 12 jaar.
Voor de ouders is er gelegenheid voor een consumptie in het wijkcentrum of (bij mooi weer) op het terras.

 

 

bingo nieuwsbrief 

Bingo

Zondag 27 april is er weer bingo. De hoofdprijs is € 300,00. Ook zijn er enkele boodschappentassen te winnen. De bingo begint om 19.30 uur en de zaal is open om 18.30 uur. Kinderen onder de 16 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een volwassene.

 

 

 

 

Rommelmarkt

Zaterdag 31 mei wordt er een rommelmarkt georganiseerd waarvan de opbrengst bestemd is voor de kindercarnavalsclub.

De rommelmarkt is van 10.00 – 15.00 uur

U kunt uw tafel al klaarmaken vanaf 8.30 uur. Een tafel van 75 cm breed en 185 cm lang kost € 12,50 en een tafel van 80 cm breed en 120 cm lang kost € 7,50.

Heeft u zelf nog spullen staan die u wilt wegdoen, geen probleem, wij halen het bij u op. De opbrengst gaat dan naar het kindercarnaval.

Tot ziens op 31 mei!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Verkeershinder Wipstrik           

 Op zaterdagavond 14 juni 2014 vindt de 14e editie van het Scania Zwolse Halve Marathon Festival plaats. Ruim 8500 sportieve deelnemers lopen door de binnenstad van Zwolle en zullen hierbij ook de wijk Wipstrik passeren. Dit heeft enige gevolgen voor u als bewoner. We vragen u via deze weg om hier alvast rekening mee te houden. De organisatie doet zijn uiterste best om de verkeershinder te beperken maar ontkomt er niet aan de wijk tussen 18.30 uur en 22.45 uur af te sluiten. Het is dus (bijna) onmogelijk de wijk in en uit te komen met uw voertuig. Voor de bewoners uit de Zeeheldenbuurt betekent dit, dat er via de kruising Ruyterplein / Brederostraat beperkte mogelijkheid is om de wijk per voertuig te verlaten. De overige kruisingen op de Wipstrikkerallee worden geheel afgesloten voor het verkeer.

 De Wavin 4 Engelse Mijlen start om 19.15  uur. Dat betekent dat de kruising Rhijnvis Feithlaan/Bagijnesingel, Menistenstraat/Hanekamp,  Luttenbergstraat/Schuurmanstraat  van 19.00 uur tot 22.45 uur afgesloten is voor het verkeer.

 Weet u zeker dat u uw voertuig gaat gebruiken op deze avond dan is het wenselijk deze  vooraf buiten het parcours te plaatsen.                          

Samen met u is het mogelijk om er deze dag voor de elfde keer een prachtig evenement van te maken.   Wederom zal er in de Wipstrik live muziek te horen zijn voor u en de deelnemers. Wij hopen dat u begrip heeft voor de genomen verkeersmaatregelen.

 Wij zien u graag op 14 juni 2014!

 

 

Stratenvolleybaltoernooi

Ook dit jaar wordt er weer een stratenvolleybaltoernooi georganiseerd. Ben je ouder dan 18 jaar, woon je in de Wipstrik en heb je zin om mee te doen?Geef je dan op als team. Het team moet bestaan uit minimaal 6 en maximaal 8 spelers incl. coach. In het team moeten minstens 2 dames vertegenwoordigd zijn.Het toernooi wordt gehouden op zaterdag 24 mei. De dag wordt zoals gewoonlijk weer afgesloten met een gezellige barbecue. De aanmeldingen voor het toernooi moeten voor 14 mei zijn ingeleverd bij wijkcentrum Bestevaer. Het inschrijfgeld bedraagt, inclusief de barbecue 30 euro per team. Aanmelden kan in het wijkcentrum of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Daarbij moet je opgeven alle namen en adressen van de spelers en de naam, adres en telefoonnummer van de coach. 

 

Buitenspeeldag

Woensdag 11 juni: Buitenspeeldag. Op die dag gaan meer dan 2000 straten een ochtend of een middag dicht voor het verkeer. Voor veel kinderen is dat een unieke ervaring; voor één keer krijgen zij alle ruimte om midden op straat te spelen. Maar behalve een grandioos feest is de straatspeeldag vooral een actiedag voor veilig, kindvriendelijk verkeer. Een prima gelegenheid om verkeersveilige situaties in de buurt aan de kaak te stellen. De voorbereidingsgroep van de Straatspeeldag heeft al weer leuke ideeën voor deze middag. Door middel van affiches en website (www.wijkcentrumbestevaer.nl) wordt het gehele programma bekendgemaakt.

Copyright 2012 ---Lex Bakker(info@aabakker.nl)