De speeltuin in de Wipstrik, tussen de De Ruyterstraat en de Pietheinstraat, is de grootste openbare, vrij toegankelijke speeltuin van Zwolle.

Ook al is de speeltuin vrij toegankelijk, we ontkomen niet aan een aantal huisregels.

Tientallen vrijwilligers zorgen het hele jaar door dat de speeltuin netjes blijft en dat de toestellen worden onderhouden. Jaarlijks worden de toestellen geïnspecteerd door een gespecialiseerde instantie, zodat wij dreigende defecten kunnen repareren, of desnoods vervangen, voordat er werkelijk gevaar is.

In 2023 wordt het laatste, nog niet gerenoveerde deel van de speeltuin opgeknapt. In maart 2022 is het grote speelkasteel weggegaan, omdat dit niet meer aan de veiligheidseisen voldeed. De vrijwilligers gaan het groots aanpakken en zetten de hele hoek in de steigers! We beginnen met de opslagcontainers, die nu een doorn in het oog zijn en geen speelfunctie hebben. Daarom presenteren we voor 2023 een fantastisch herinrichtings-plan! (klik op de link)

In 2018 is door tientallen vrijwilligers keihard gewerkt om het speelschip te kunnen vervangen. Met het nieuwe schip is onze speeltuin weer een stukje veiliger geworden en zijn we de trotse eigenaar geworden van een prachtig, toekomstbestendig pronkstuk. 

 

Wij streven 7 dagen in de week, 12 maanden per jaar naar een veilige, schone, gezellige, maar ook uitdagende speelplaats voor kinderen tot en met 12 jaar. Daarbij vinden we het belangrijk dat ook hun ouders zich prettig voelen en de mogelijkheid hebben om elkaar in een ontspannen sfeer te ontmoeten. Hoe we dat doen? Bekijk onze "speeltuin jaaroverzichten" van 2017 , 2018 en 2019 op YouTube. 

 

Met behulp van vrijwilligers en de steun van onze leden en donateurs kunnen we de toegang gratis houden! 

En daarom is onze speeltuin in 2018 door De Stentor verkozen tot leukste speelplek!

 

Lid worden? Het lidmaatschap bedraagt slecht €10 per huishouden, per jaar.

Vrijwilliger worden? Via de "speeltuin-app", een WhatsApp-groep voor de speeltuinvrijwilligers, wordt afgesproken wanneer er onderhoud gaat plaatsvinden. Dit varieert van grasmaaien tot grotere klussen op bijvoorbeeld NL-Doet (voorjaar) en Burendag (najaar). Meehelpen kan zo vaak als je zelf wilt, maar hoe groter de groep, hoe groter de roulatie, hoe groter de gezellgheid! Want vrijwilliger zijn is niet alleen nuttig, je leert ook op een gezellige manier je buren kennen! 

Interesse in het lidmaatschap of vrijwilliger worden? Neem eens contact op met het wijkcentrum!

                               

 

 

 

 

                      

 

Copyright 2012 ---Lex Bakker(info@aabakker.nl)