Nieuwsbrief van de Wijkvereniging Bestevaer(nr. 31) 

Wij wensen u veel leesplezier.

Heerlijk Genieten 

Meidenclub

Vind jij het leuk om gezellig met andere meiden te knutselen, make-uppen, cupcakes bakken en nog veel meer. Kom dan naar de meidenclub

Elke maandagmiddag vanaf 2 september van 15.00 tot 16.30 uur meidenclub.

burendag

Burendag 2019

 Zaterdag 28 september 2019 staat Nederland weer in het teken van Burendag. Ook in en om de speeltuin gaan we weer lekker aan de slag! Het keuringsrapport van de speeltuin wordt nog uitgewerkt en op basis daarvan zullen we weer een leuk, gezellig en nuttig klus-programma samenstellen. Wil je ook helpen? Meld je aan bij het wijkcentrum, via de mail; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Wilko en Vanessa (Ruyterstraat 30)

 ouderensoos

Ouderensoos

Heeft u zin om een  middag gezellig te komen sjoelen dan is de oudersoos op de  maandagmiddag beslist iets voor u.

Op 2 september vanaf 13.30 uur kunt u bij de sjoelclub in het wijkcentrum terecht. Als u interesse hiervoor heeft, kom dan eens binnen.

 yoga2

Even voorstellen…

Ik ben Hanneke Koenjer (33 jaar) en woon inmiddels ruim twee jaar in de Zeeheldenbuurt. Met veel plezier. Mijn buurvrouw vertelde dat er eerder yoga werd gegeven in de Bestevaer, maar dat dit door verhuizing van de docente is gestopt. Ik neem graag vanaf september dit stokje over. De yoga is voor iedereen: jong of oud, veel of weinig ervaring, ik pas de lessen hierop aan.

In het dagelijks leven werk ik als beleidsmedewerker in de forensische psychiatrie. Sinds enkele jaren combineer ik dit kantoorwerk met het geven van yoga, mindfulnesstraining en mindful (hard)lopen. Een heel fijne combinatie, zodat ik na   

al het werk met mijn hoofd lichamelijk in beweging kan komen en mensen iets kan geven waar ze zich goed door voelen. Yoga helpt mij zelf om lekker in mijn vel te zitten, lichamelijk en mentaal. Ik kijk ernaar uit om dit ook binnen mijn eigen woonwijk door te geven aan mensen die nieuwsgierig zijn naar yoga of eerdere beoefening weer willen oppakken. De yoga zal ik geven op woensdagochtend of donderdagavond. Houd de agenda in de gaten voor de startdatum.

 Herfstactiviteiten

 

Herfstvakantie-activiteiten 

In de herfstvakantie worden er op dinsdag 22 oktober, woensdag 23 oktober en donderdag 24 oktober activiteiten voor kinderen georganiseerd. Wat we precies gaan doen kun je zien op Facebook, op de website en bij het wijkcentrum.

 weight watchers
Weight Watchers
Ontdek een Weight Watchers cursus in jouw buurt!
Eet ----- slimmere voedingskeuzes = beter afslanken
Beweeg ----- beweeg meer en beter met jouw programma op jouw maat
Leef ----- leer jezelf op 1 zetten want een gezonde geest maakt gezonde keuzes
Elke dinsdag vanaf 9.00 uur in het wijkcentrum
Coach: Margreet.
Voor verdere info: 0900-2026060 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Bingo

Bingo

Iedere maand wordt er een Bingo gehouden op de zondagavond. U kunt, buiten de vele andere prijzen, ook de winnaar worden van de Hoofdprijs. De zaal is open om 18.30 uur en de Bingo start om 19.30 uur. Kinderen onder de 16 jaar mogen alleen binnen onder begeleiding van een volwassene. 

De data voor de bingo zijn: 29 september, 27 oktober, 24 november, 22 december


projectlogo

Stoeprommelmarkt

De leukste en grootste Stoeprommelmarkt van Zwolle!

Het was een succes! En daarom gaan we volgend jaar dit weer organiseren.

Schrijf de datum alvast in je agenda: 6 juni 2020

fitgym logo

Fitgym

Elke dinsdagmiddag vanaf 3 september van 11.00 - 12.00 uur is er fitgym onder leiding van docente Mevr. W.G. Romijn. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen, zoals: ballen, ringen, hoepels enz. En dit alles op muziek. Na afloop is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken. U kunt vrijblijvend een les mee doen want de 1eles is gratis. U  bent van harte welkom. Voor meer informatie en opgave kunt u terecht bij WijZ, tel. 038-8515700.

knutselen

 

 

Kaarten maken en knutselen voor volwassenen

Vind u het leuk om kaarten te maken? Wij geven u die gelegenheid onder het genot van een kopje koffie of thee. Iedere woensdagmiddag van 13.30 – 15.30 uur in wijkcentrum Bestevaer. De kosten zijn € 2,25 per keer inclusief een kopje koffie of thee en exclusief materiaal. Wij helpen u graag en staan open voor nieuwe ideeën. De 1e keer is 4 september

Deze cursus is helaas vol!

 schilderen
Schildercursus
1x in de 14 dagen op donderdagmorgen is er een schildercursus o.l.v. Frans.
Info over deze cursus kunt u krijgen via tel. Nr. 038-4540503
De 1e les na de vakantie is op 12 september

mandschommel

 

 

buiten spelen

Inzamelingsactie Mand-Schommel

Tijdens de voorbereidingen voor de jaarlijkse inspectie, bleek dat de mand-schommel (en het frame waaraan de schommel hing) niet meer voldoen aan de eisen. Door slijtage was alles dusdanig beschadigd, dat repareren ook geen optie meer was.

En daarom doen wij mee aan de eerste crowd-funding van Jantje Beton! Via onderstaande link kun je direct doneren voor onze speeltuin. 80% van de opbrengst mogen wij gebruiken voor de nieuwe Maand-schommel, met het overige geld kan Jantje Beton nog veel meer goede initiatieven steunen.

Doneer aan “WSV Wipstrikkwartier” (nr 401146) via:

www.jantjebeton/speeltuin

Alvast ontzettend bedankt!

 blokfluit
Gezellig samen muziek maken
 
Muziek maken vinden wij (55-plussers) leuk, optreden niet. Dus spelen we elke week met een groepje mensen op diverse blokfluiten, sopraan, alt, tenor en bas. Wilt u meespelen? U bent van harte welkom. Het repertoire is heel verschillend: volksmuziek uit diverse landen, swing, klezmer, maar net zo goed barokke dansen, fuga’s e.a. Speelt u nog niet zo lang of bent u al meer gevorderd? U bent altijd welkom.
We spelen in twee speelgroepen van verschillend niveau gedurende een uur in de week op dinsdagmorgen (9.15 u. resp. 10.15 u.). Kom eens langs in wijkcentrum Bestevaer aan de Trompstraat / Wipstrik. U kunt meteen meespelen als u uw instrument meeneemt. Informatie kunt u krijgen bij onze inspirerende dirigente Susanne Gersch: tel. 038-4651603 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De 1e keer is 10 september

 biljarten

Biljarten

Biljartclub “de Wipstrik” is elke maandagavond actief in het wijkcentrum. Zij is haar competitie op 26 augustus begonnen. Voor meer informatie kunt u op de maandagavond terecht. Momenteel is er een ledenstop. Vanaf 19.30 uur is de biljartclub aanwezig.
 
Bridge

Bridge

Al meer dan 25 jaar wordt er op woensdagmiddag bridge gespeeld in wijkcentrum Bestevaer van 13.30 – 17.00 uur. Het is een erg gezellige club en we spelen in één van de mooie zalen van het enkele jaren geleden gerenoveerde wijkcentrum. We willen graag ons ledenbestand uitbreiden. Daarom nodigen wij u uit om eens te komen kijken en nog beter om eens mee te spelen. U bent vrij om een paar weken mee te doen, Zonder de verplichting om meteen lid te worden. Voor meer informatie: Dhr. te Buck, Tel 038-3374285. De 1e keer is op 4 september.

 zwaaistenen Zwaaistenen    

Heb jij de zwaaisteen al gezien? In de maanden augustus en september vind je ze in de Zeeheldenbuurt op de stoep. Je herkent ze aan de stoeptegels met een hand erop.  Deze steen nodigt je uit om te zwaaien naar de bewoner waar de steen voor de stoep ligt. Een zwaaisteen brengt gezelligheid en een glimlach! Wil je ook een zwaaisteen op jouw stoep? Neem contact op met   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 dammen

Damclub Zwolle

Damclub Zwolle is 2 september weer aan het nieuwe damseizoen begonnen. Wie meer wil weten over de vereniging of over de damsport in het algemeen kan contact opnemen met H. Mensink tel. 4223195 en uiteraard kunt u geheel vrijblijvend eens komen kijken (of meespelen) op een clubavond die begint om 19.30 uur.

 sjoelen

Zwolse Sjoelvereniging

Wij willen met deze advertentie u er op attent maken dat er iedere dinsdagavond gesjoeld wordt in de Bestevaer.

Dit doen wij in 2 groepen, de 1e groep sjoelt van 19 uur tot 21 uur en de 2e groep sjoelt van 21 uur tot 23 uur.

De sjoelavonden beginnen op de 1e dinsdag van september en eindigen eind mei.

Wordt lid van onze vereniging en je mag Gratis 2 avonden meespelen. Na de 2e gratis avond moet je beslissen of je lid wilt worden. De contributie bedraagt slecht 6 euro per maand dat kan dus geen drempel zijn. Hopelijk kunnen wij u begroeten in het nieuwe seizoen. Voor vragen kunt u terecht op onderstaand telefoonnummer of emailadres.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur Zwolse sjoelvereniging   

Secretariaat:

G. Schlosser, telefoon 038-4211837, Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

veel handen

(zo goed als) Nieuwe Toestellen

Met dank aan de gemeente Zwolle en natuurlijk onze eigen vrijwilligers, hebben we in 2019 al weer mooie dingen kunnen doen in de speeltuin. Zo hebben we eind juni de voetbal-goals vervangen. Het was een flinke klus om om de nieuwe goals op hun plek te krijgen en vervolgens het asfalt te breken/zagen/hakken, maar met mankracht en machines is het (uiteraard) weer goed gelukt.

 

Inmiddels staat er op de plek van de (versleten) mand-schommel een (zo goed als) nieuw klimtoestel, de Butterfly! Dit toestel is ons, net als de goals, beschikbaar gesteld door de gemeente. Zie het als een soort bruikleen, het scheelt ons enorm in de kosten; lees “sparen/ inzamelen/ werven”. Het toestel staat er vanaf begin juli en de reacties zijn echt geweldig! Er zijn maar weinig momenten, zelfs in de vakantie, dat het klimrek niet wordt beklommen door kinderen van 2 tot 10 jaar. Er zit voor een grote leeftijdsgroep genoeg uitdaging in!

 

 

 

 

 

 

Copyright 2012 ---Lex Bakker(info@aabakker.nl)